Обмисля се затварянето на Бургас, кметът обяви столицата за рискова дестинация. Тръгнаха слухове и за София и Варна

big_1376

Ако заразата на COVID 19 продължи да се разраства, се обмисля въвеждане на временно КПП на входно-изходните артерии на Бургас и да се пропускат само автомобили, идващи от зони без коронавирус. Това е най-крайната мярка, която е била обсъждана на Общинския кризисен щаб, стана ясно от думите на кмета Димитър Николов, пише Флагман.

Той уточни, че вече счита София за рискова дестинация, след като там бяха регистрирани 25 случая и съветва хората да не пътуват временно към столицата, спрени са и всички командировки на общински служители.

Димитър Николов, който ръководи Общинския щаб, е поискал от Националния да се обмисли временния филтър към Бургас, засега му е отказано. Не е изключено при разрастването на пандемията в други региони, да се прибегне до безпрецедентното затваряне на региона.

„Готов съм на тази крайна мярка, за да запазим здравето на нашите съграждани“, каза кметът Димитър Николов.

Градоначалникът още вчера призова за обединение, дисциплина и спазване на всички ограничения, за да се предпази Бургас от най-страшната епидемия, която ни връхлита през този век.

Междувременно тръгнаха слухове, че тази крайна мярка съвсем скоро може да бъде приложена и за столицата, както и за Варна. Засега информациите не се потвърждават от официални източници. Не е ясно и дали са били обсъждани такива варианти.

По информация на румънските гранични власти, от 16 часа в събота, Румъния спира пропускането за хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари/Северняк и Кардам, пише Пик.

Ограничението се въвежда за 30 дни. Българските пристанища по река Дунав продължават нормалната си работа, съобщават от Гранична полиция.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. На ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...