Медицински персонал в резерв – няма! Хората, които неглижирахте и лъгахте вчера, сме същите, на които ще разчитате днес и утре

5c29cfc78100401aa34f4b2bdd36209d

Храна и консумативи има достатъчно, но медицински персонал в резерв няма.

Това е основната причина да се вземат такива драстични мерки в началото на появата на вируса в България. Ресторантите, фитнес залите, фризьорските салони, магазините могат да спрат да работят и персоналът им да остане вкъщи, но с болниците и медицинските лица това не може да се случи.

Можете да блокирате болниците, в които има зараза, но те не спират да функционират. Точно обратното е. Докато масата от обществото стои вкъщи, предпазвайки се,  страхувайки се за себе си и близките си, медицинските лица отиваме всеки ден на работа, срещайки се с потенциални вирусоносители въпреки страха, въпреки инстинктите за самосъхранение, въпреки мизерното заплащане, въпреки негативното отношение на обществото спрямо нас, въпреки обидите, въпреки уронения ни авторитет, въпреки подигравките на медиите и управниците. И все пак сме човешки същества, които имат семейства, деца, близки и приятели.

И ако бяхме „истерични жени с лабилна психика” както имахте смелостта да назовете протестите на медицинските сестри, още при първият случай на коронавирус да си бяхме взели болничните, отпуските и молбите за напускане и да Ви бяхме оставили Вие, психично здравите,  да посрещате и снемате анамнези от пациенти с температура и кашлица, вие да полагате грижи – в инфекциозните отделения, в отделенията за белодробни заболявания, в интензивните отделения, в операционните, в линейките, в спешните отделения.

НЕ! Избрали сме тази професия, защото знаем, че най-ценното, което имаме е нашето здраве. Избрали сме тази професия, защото имаме психическата устойчивост да се справяме в кризисни ситуации. Избрали сме тази професия, защото не ни е страх да погледнем смъртта в очите и да се борим за живота. Избрали сме я, защото я приемаме за мисия към по-добро бъдеще.

И ако бяхте ни подкрепили в исканията ни за достойни условия на труд и адекватно заплащане, в исканията ни за здравна реформа, сега нямаше да се предприемат отчайващи действия, с които се съсипва психическото и социално благополучие на обществото. Само припомням, че според СЗО здравето не е само отсъствието на болест или недъг.

И точно в кризата за пореден път ще докажем, че исканията ни са всичко друго, но не и неоснователни.  И целият медицински персонал, който полага ежедневно грижи за здравето на хората заслужава повече.

Хората, които неглижирахте и лъгахте вчера, сме същите на които ще разчитате днес и утре.

Автор: Симона

Източник: Дунав мост

dunavmost.com

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...