Напук на забраната: Нашенци си дойдоха от Италия и стягат пищно кръщене с над 200 души

690e699eecec019c31a023b51dfeb2fb

Във врачанското село Попица вдигат пищно кръщене, въпреки обявеното извънредно положение заради смъртоносния коронавирус, съобщава BulNews. 

Притеснен жител на селото споделя, че напук на забраната за масови мероприятия, съселяните му няма да отменят планираното тържество. Мъжът допълни, че на мероприятието ще има и гости, наскоро завърнали се от Италия.

Кръщенето е на детето на 28-годишния Йордан. М., което е на 1 година. Семейството живее в Италия и наскоро се е прибрало, за да отпразнува кръщенето на момченцето. Негови съселяни споделят, че жена му е италианка и двамата са доста заможни.

Преди обявяването на извънредните мерки е било планирано тържеството да се състои в салона на читалището в населеното място.

Поради бързо разрастващата се зараза и забраната за провеждането на масови мероприятия обаче, кметът на Попица Юли Йолов е забранил то да се осъществи там.

За случая са уведомени градоначалникът на Бяла Слатина Иво Цветков, директорът на РЗИ във Враца Кети Ценова и кметът на селото Юли Йолов.

На 11 и 12 март от районното управление в Бяла Слатина са издадени предупредителни протоколи, но това не е спряло купонджиите.

Оказва се, че правомощията на институциите не могат да спрат провеждането на мероприятието и организаторите имат право да празнуват на частен терен.

Жителите на населеното място се надяват тържеството да бъде отменено, имайки предвид обявеното извънредно положение в цялата страна.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...