Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Напук на забраната: Нашенци си дойдоха от Италия и стягат пищно кръщене с над 200 души

690e699eecec019c31a023b51dfeb2fb

Във врачанското село Попица вдигат пищно кръщене, въпреки обявеното извънредно положение заради смъртоносния коронавирус, съобщава BulNews. 

Притеснен жител на селото споделя, че напук на забраната за масови мероприятия, съселяните му няма да отменят планираното тържество. Мъжът допълни, че на мероприятието ще има и гости, наскоро завърнали се от Италия.

Кръщенето е на детето на 28-годишния Йордан. М., което е на 1 година. Семейството живее в Италия и наскоро се е прибрало, за да отпразнува кръщенето на момченцето. Негови съселяни споделят, че жена му е италианка и двамата са доста заможни.

Преди обявяването на извънредните мерки е било планирано тържеството да се състои в салона на читалището в населеното място.

Поради бързо разрастващата се зараза и забраната за провеждането на масови мероприятия обаче, кметът на Попица Юли Йолов е забранил то да се осъществи там.

За случая са уведомени градоначалникът на Бяла Слатина Иво Цветков, директорът на РЗИ във Враца Кети Ценова и кметът на селото Юли Йолов.

На 11 и 12 март от районното управление в Бяла Слатина са издадени предупредителни протоколи, но това не е спряло купонджиите.

Оказва се, че правомощията на институциите не могат да спрат провеждането на мероприятието и организаторите имат право да празнуват на частен терен.

Жителите на населеното място се надяват тържеството да бъде отменено, имайки предвид обявеното извънредно положение в цялата страна.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!