Адът Бергамо – моргата е пълна, карат труповете в църквата

Вирусът мутира – все повече млади хора в Италия се заразяват

Адът Бергамо – моргата е пълна, карат труповете в църквата

Типологията пациенти на заболели след зараза с коронавирус в Италия се мени. В сравнение с началото на епидемията сега все по-често 40-годишни влизат в интензивна терапия, каза в тв интервю за “Раи Нюз 24” лекарят Лука Лорини от болницата “Папа Йоан XXIII” в Бергамо. Градът е сред най-засегнатите от епидемията в Италия - само до 11 март броят на заразените в него е 1815 - първо място в област Ломбардия, пише „24 часа”

“Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са заболели преди 6-7 дни и мислели, че с младия си организъм могат да устоят, но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация.

Нашето интензивно отделение е с 88 места и половината от пациентите са интубирани. Проблемът е, че изписваме по 2-3-ма на ден, а пристигат нови 5-6 заразени на тяхно място”, казва докторът.

За 18 дни Бергамо е дал 142 жертви на коронавируса. Властите в града обявиха, че са свършили местата в моргата и труповете вече се настаняват в църквата.

В Торино беше затворена редакцията на в. “Стампа” след установяването на един човек в нея с коронавирус.

На 12 март влезе в сила ново затягане на драконовските мерки за самоизолация, които Италия си наложи, за да се справи с епидемията. В реч пред нацията премиерът Джузепе Конте обяви, че карантината предвижда затваряне до 25 март на всички магазини и търговски предприятия, които не са свързани с продажбата на неща от първа необходимост. Катинар хлопна и на всички барове, ресторанти и сладоледаджийници.

Отворени са хранителните магазини, супермаркети, аптеките, вестникарските будки, бензиностанциите, банките, погребалните служби. Забранени са визитите на приятели и роднини.

Не е зле след новините да се пуска по един филм на ужасите да се отпуснат нервите на зрителите

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...