Лекари: В средата на април ще е пикът, затворете моловете и чалготеките!

.
Особено опасни танци...

Пикът на коронавируса в България се очаква в средата на април. Това показва анализът на прогресията на заболеваемостта до момента. Официално обявените бройки на заразени са относителни, тъй като много хора не знаят дори, че са имали досег с носители на вируса.

Един ден забавена или неспазена карантина гарантира увеличение на заразените с 40%! Това коментираха пред Фрог нюз експерти по белодробни заболявания. Според тях трябва да се учим най-много от грешките, допуснати в Италия. България е със сходен климат, както и със сходно поведение на населението, което не се характеризира с особена почит към дисциплината.

В момента именно дисциплината е една от основните предпоставки за справяне с епидемията, категорични са белодробните специалисти. Личната хигиена, миенето на ръцете колкото е възможно по-често, избягване на оживени места. Стойте в къщи, колкото може повече и не се заблуждавайте, че сте по-умни от болестта и медиците, съветват още специалистите.

Те предвиждат проблем с интензивните отделения, тъй като в много болници такива няма или са неготови за екстремна ситуация, каквато неминуемо ще бъде достигната.

Моловете, чалготеките и нощните клубове са най-опасните места! Там въздухът е един и същ и се превърта непрекъснато. Запомнете това, - призовават експертите. Говорим от дни за театри, кина, транспорт, но се пропускат моловете и чалготеките, които са пълни с млади хора, с очевидно липсваща здравна култура. Държавата да затвори тези места, а да не чака проява на дисциплина у хора, които са скарани с нея и самонадеяно вярват, че са недосегаеми за вируса, призовават лекари.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...