Учени с изненадващи открития: Коронавирусът избягва пушачите. Мъжете са по-уязвими от жените

f8459c6c2f6648749622ff3b053624af

Хипертониците и диабетиците са сред най-податливите на зараза.

Невероятно, но факт! За пушачите рискът да се заразят с коронавирус е 20 пъти по-малък, отколкото при непушачите. До този извод са стигнали учените, изучаващи периода на разпространение на заболяването, пише „Федерал прес„.

По данни на китайските власти, в една от болниците в град Ухан от 140 заразени с вируса само двама се оказали пушачи, което е 1,4% от цялата група.

Наблюденията продължават и върху други групи, но предварителните изводи са, че пушачите рискуват 20 пъти по-малко да се заразят от коронавирус.

Разбира се това не е повод хората да посегнат веднага към цигарите, защото тютюнопушенето нанася много други увреждания на организма.

В същото време експертите отбелязват, че в рисковата зона на най-податливите на заразата са хората страдащи от хипертония и диабет.

Защо най-вече възрастните хора са застрашени?

Смъртността при пациентите над 65 години нараства експоненциално. В Китай – страната с най-голям брой жертви засега – тя е 0,2 на сто при под 40-годишните и цели 8% при тези между 70 и 79 години. При 14,8% от заболелите над 80 години болестта е довела до летален край.

Затова в идните седмици и месеци защитата на възрастните трябва да е основен приоритет, особено на тези с предишни заболявания. Тази рискова група трябва да избягва събирането с големи групи от хора.

В случай на карантина гледането на внуците не трябва да бъде поверявано на баба и дядо. Възрастните хора не трябва също така и да пазаруват – тази задача трябва да бъде поета от техните близки.

Защо мъжете са уязвими от жените?

Според СЗО мъжете умират по-често от коронавирус от жените. В Китай смъртността при мъжете е 2,8%, а при жените – 1,7%. Същата беше и картината при избухването на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2003 година. Сезонните грипове също засягат по-тежко мъжете от жените.

Женската имунна система е по-издръжлива от мъжката. Основната причина е хормонът естроген, който стимулира имунната система и я прави по-ефективна срещу заболявания. Тестостеронът от друга страна потиска имунната система.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...