Проф. Дмитрий Еделев: Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавируса

Проф. Дмитрий Еделев: Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавирус

Правило е проветряване на помещенията на всеки 10 – 15 минути.Вирусът не обича чистия въздух.

Можем да произведем 20 милиона дози за 2 месеца и да я предоставим на целия свят

Ако се потвърдят всички руски изследвания – че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят.

Това каза проф. Дмитрий Еделев – водещ руски лекар и учен.

След като САЩ обявиха, че ще са готови с ваксина срещу коронавируса до 18 месеца, същото направи и Русия. С тази разлика, че тя съобщи как защитата вече е готова и ако се потвърдят изследванията, че тя пази от китайската зараза, може да е на пазара до 12 месеца.

Новината дойде от водещият руски лекар и учен проф. Дмитрий Еделев. В интервю за БТА той съобщи, че в Русия от 2003 г. се работи по ваксина срещу вирус, който определя като "бащата" на COVID-19. И ако сега се потвърдят всички изследвания, че тя влияе на китайския коронавирус, до една година Русия ще може да я предостави на целия свят.

По думите на Еделев разработката вече е тествана на мишки и на маймуни.

За 2 месеца Русия била в състояние да произведе над 20 милиона дози от нея.

Еделев подчертава, че белтъците на COVID-19 са като на ХИВ-1. "Това са белтъците на СПИН и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН и до момента смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19", допълва ученият.

Той изтъква, че руската схема за лечение на коронавируса се състои от три препарата против ХИВ-1, като те са ефективни и затова на този етап в Русия няма смъртни случаи, а само оздравели.

"Две са прогнозите ми.

Оптимистичната - че ние ще оживеем.

И песимистичната прогноза е, че ако в скоро време ние не го овладеем този COVID-19, то той ще се превърне в петата най-страшна международна инфекция, какъвто е грипът и други заболявания.

Всичко ще зависи от това дали ще успеем да го локализираме. Ако не успеем да го локализираме, той ще се превърне в постоянна инфекция, която ще се завръща ежегодно. Тази инфекция е много по-опасна и сериозна от грипа по своя летален изход", предупреждава професорът в интервюто си за БТА.

По думите на Еделев температурата, при която COVID-19 загива е 56 градуса, а заразяването става чрез докосване на очите, носа и устата.

"Най-рисковите са мъжете след 51-годишна възраст. Те боледуват два пъти повече от жените. Мъжете над 40-годишна възраст боледуват и се заразяват два пъти повече от младежите.

Децата боледуват много, ама много рядко и това се дължи на особеностите не на COVID-19, а на неговия "баща" CARS, при който почти нямаше болни деца. Те могат да го пренасят, при това те самите не се разболяват", посочва експертът.

Проф. Еделев препоръчва да се въздържаме от:

Консумация на сурови и необработени храни;
Студени закуски и предястия;

Той съветва да:
Пием вода от проверени източници;
Да пием топли напитки;
Да се храним с гореща супа или изпечено основно ястие;
Да приемаме селен.

Селенизацията на организма е изключително важна. Именно затова в много страни активно се използват храни с богато съдържание на селен. Това са бразилски ядки, чесън, джинджифил.

„Ние установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк. Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание.

Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб.

Цинкът се съдържа в елдата, в стридите, месото, фасула, ядките“, обясни проф. Еделев.

„В Русия ясно изведохме защитните правила и те са:

хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали.

3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав – то безопасното разстояние трябва да е 6 метра.

Второто правило е проветряване на помещенията на всеки 10 – 15 минути и това е абсолютно задължително.

Вирусът не обича чистия въздух.

И на трето място – в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи“, разказа проф. Еделев. 

Кой е проф. Дмитрий Еделев?

Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация „Руска академия на естествените науки“.

Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник.

Президент на Националния проект „Здраве на нацията“.

Член е на съвета на Руската обществена организация „Руско екологично общество“.

Куратор е на програмата „конвергентно лидерство“. Водещ е на постоянното предаване „Здравословно хранене с доктор Еделев“ на Медиаметрикс.

Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство“, категоричен е Еделев.

„В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година (коронавирусът САРС – бел.ред.), тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина“, посочи той.

Професор епидемиолог от Харвард:

От 60 до 100 милиона души ще умрат от коронавируса през 2020 г. COVID-19 вирусът има белтъците на HIV1 – това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...