Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов: Искаме извънредно положение във връзка с коронавируса!

Взехме решение на основание чл.84, т.12 от Конституцията във връзка с разрастващата се епидемия, дори не сме в пика й, Министерски съвет да предложи на Народното събрание да бъде обявено извънредно положение във връзка с този вирус. Да бъдат затваряни игрални зали, спортни мероприятия, конференции, училища, университети, детски градини. 

Това каза премиерът Бойко Борисов, който свика извънредно министрите на заседание, съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Нищо извънредно няма в поредното ни събиране. Извънредното, ако можем да го наречем, е увеличаване на броя на заболелите. В Германия дават пресконференции, във Франция. Тези, които не си бяха въвели мерките, които въведохме още от 28 февруари, макар че ни се подиграваха. Франция от понеделник затваря училищата и университетите. Днес ни избягаха 14 души“, допълни той.

Заболелите от коронавирус в страната вече са 23 души.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!