В България няма кризи, а катастрофи

Да започна с това, че коронавирусът ще го преживеем. Проблемът ни е, че в България всяка криза, която може да бъде овладявана с адекватни мерки, се превръща в катастрофа, застрашаваща бъдещето ни. Елементарни логични решения не се вземат. Всичко се прави само и единствено за печалба на една определена прослойка, която освен с алчността си, се отличава и с безкрайната си дебилност и липса на емпатия към народа.

За здравеопазването вече видяхме каква е ситуацията. Един набеден за писател направо заяви, че в САЩ щели да ги разстрелят в такава ситуация /за петте медицински сестри, които влязоха в Народното събрание/, а други заявиха, че вземали достатъчно за труда си. Сега ревете, че в болниците няма сестри. Здравният министър ей точно днес се усети, че липсват кадри в здравеопазването. Да му кажа ли къде са кадрите – в чужбина, за достойно заплащане и уважение. Където депутати няма да си позволят да кажат на медицинска сестра, че е психически неустойчива, когато иска заплата, която да й позволи да живее, а не да оцелява. Там са кадрите.

В съдебната система също се видя хаосът. Някои съдилища директно отмениха заседания, други решиха да се потопят до ушите в дезифектанти, а гражданите да се пускат само като обяснят за какво са. Явно идеята да има едни и същи мерки за администрациите, не е дошла на ума на мислителите от Генвирусщаба!

Дори дребни неща, които други държави биха решили незабавно, в България се превръщат в протяжни и катастрофални действия и бездействия, които довеждат до лудост населението. Направо се чудим да вярваме ли на очите и ушите си какви безумия се сътворяват в управлението.

Ето днес например на фона на ужаса на ресторантьори и търговци в Пловдив и съкращаването на персонал в тези сектори, кметът си вдигна заплатата, като дори не си направи труда да отиде до Общинския съвет да каже няколко думи. И това на фона на деветте му заместника също с повишени заплати. Някакви мерки освен дезинфекциите явно няма да има. А може би е и по-добре, че като ги знам какви са мислители, свят ми се завива.

Некадърниците не решават кризи. Те сътворяват катастрофи!

Затова и паниката в момента е толкова голяма. Защото в пълна степен осъзнаваме, че в момент, в който светът е променен заради този вирус, икономиката е застрашена, здравеопазването издиша, нас ни управляват некадърници. Алчни некадърници.

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...