Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Демаскиране на китайския маскарад: Разбулване на истинския Китай

Congressman Dana Rohrabacher

Конгресменът Дейн Роорбейчър (Dana Rohrabacher) предупреди, че нещата никога не са вървели на добре, когато САЩ са се свързвали с безнравствени режими. Той говори на форума „Демаскиране на китайския маскарад: Разбулване на истинския Китай”, състоял се на 18 юли 2007 г. във Вашингтон, САЩ. (Jan Jekielek/Epoch Times)

Gary Feuerberg, Epoch Times

‘Какво в действителност означава да си приятел на Китай и какво можем да очакваме от него в близкото бъдеще’, беше въпросът, който зададе състоялият се наскоро във Вашингтон форум „Демаскиране на китайския маскарад: Разбулване на истинския Китай”, в който взеха участие учени, журналисти и членове на американския Конгрес, апелиращи за по-голяма прямост относно тъмната страна на китайския комунистически режим.

Congresswoman Sheila Jackson Lee
Конгресменката Шийла Джексън Лий (Congresswoman Sheila Jackson Lee), силен радетел за граждански и политически права в САЩ, Джексън Лий нарече свободолюбивите като нея хора "приятели на Китай", които искат да помогнат на Китай да достигне "едно ново ниво" в почитане на принципа, че всички хора са създадени равни. Форум „Демаскиране на китайския маскарад: Разбулване на истинския Китай”, 18 юли 2007 г., Вашингтон, САЩ. (Jan Jekielek/Epoch Times)

Управляващият днес Китай комунистически режим е много по-репресивен отколкото повечето хора знаят; той е удивително ефективен в представянето на една лъжлива, облагодетелстваща самия него картина за Китай; той също така изглежда, че е на границата на сриването си. Това бяха изводите, до които стигнаха участниците в панела на форума „Демаскиране на китайския маскарад: Разбулване на истинския Китай”, включващ четирима членове на американския Конгрес, двама журналисти, длъжностно лице от Тайван и китайски учен.  

Американското приятелство трябва да бъде с китайския народ, не с китайските управници, каза говорителката на форума Конгресменката Шийла Джексън Лий (Congresswoman Sheila Jackson Lee). Силен радетел за граждански и политически права в САЩ, Джексън Лий нарече свободолюбивите като нея хора "приятели на Китай", които искат да помогнат на Китай да достигне "едно ново ниво" в почитане на принципа, че всички хора са създадени равни.  

Мнението, че нещата се подобряват и че с повече време и търпение Китай ще стане демократичен и ще започне да почита човешките права, беше решително отхвърлено от панела на форума.

Джексън Лий похвали "движението за осъждане на комунизма" като правилната следваща стъпка на китайския народ – имайки предвид около 24-те милиона китайци, отрекли китайската комунистическа партия и нейните дъщерни организации. Тази цифра е от изключително важност, поради паралелността си със ситуацията в Източна Европа, когато комунистическите режими там паднаха, каза участникът в панела д-р Чученг Минг (Dr. Chucheng Ming), професор по политически науки в Националния университет на Тайван.   

Разбулване на истинския Китай

Действителните намерения на управниците на Китай проличават от начинът, по който те потискат слабите, като Тибет или Тайван, каза Дейвид У. Ф. Хуанг, зам.-представител на Икономическото и културно представителство на Тайпей в САЩ (David W. F. Huang, Deputy Representative of Taipei Economics & Cultural Representative in the USA). Хуанг обясни, че насочените към родината му Тайван ракети са там с цел да влияят на  вътрешната политика. Той каза, че дори когато Тайван е искал да изпрати спасителен екип от около 100 души в Пакистан след земетресението, Пакистан не е издал визи на тези хора поради натиска на китайския режим.  

Световната медия, която е в състояние да представи истината за китайския режим, наскоро показа, че се страхува от Китай. На 1-ви юли, денят на връщането на Хонконг на Китай, много тайванци искаха да участват в парада по този повод. Пресата в Хонконг, както и пресата по света, не докладва, че около 1 000 тайванци, привърженици на медитативната практика Фалун Гонг, бяха депортирани, като срещу някои бе упражнена сила и бяха нарушени законите на Хонконг - град, известен със своето почитане на закона.

Единственото обяснение за това, защо хонконгската преса не покри това събитие е, че тя не искаше да засегне китайския режим, каза Стивън Грегъри (Stephen Gregory), редактор на секция "Становища" на вестник Epoch Times. "До каква степен можем да разчитаме на медиите [да предоставят акуратна картина] относно Китай?", запита Грегъри.

Рискът от игнориране на безнравствеността на китайския режим се поема от нас самите, предупреди Конгресменът Дейн Роорбейчър (Dana Rohrabacher), който през 1990-те бе начело на борбата срещу присъждане на Китай статуса „Най-предпочитана нация”, преди всичко заради отношението на режима към човешките права.  

Той заяви, че има взаимовръзка между заеманите нравствени позиции и изграждането на един по-добър бъдещ свят, давайки пример с подкрепата на Талибан, за който се знаеше, че "мрази други вери и потиска хората". До какво доведе нашият съюз с талибаните, запита той риторично. Отговорът, каза той, е застрашаване живота на може би милиони. Кликата, управляваща днес Китай, е носител на "същото презрение към нашите стойности" и демократичен начин на живот, каза Роорбейчър.  

"Ние ще плащаме и децата ни ще плащат скъпата цена", каза Конгресменът. Той критикува американските корпорации, които игнорирайки безнравствеността на режима спечелиха милиарди долари, наречени от него "кървави пари". "Точно както с Талибан, ако искаме един по-добър свят, трябва да вземем нравствените решения днес ". Ако се отнасяме към "гангстерския режим на Китай" като към "уважавана част от международната общност, това ще бъде ужасяваща заплаха за мира и сигурността на Съединените Щати и света."     

"Страданията на практикуващите Фалун Гонг и останалите показва на американския народ истинската природа на режима", каза Конгресменът.

Роорбейчър говори и за това, как комунистите "хващат хората, нарязват техните тела и  продават органите им за да правят пари".  Той каза, че оценява много високо борбата срещу това зло: "За да може човек да се изправи срещу едно такова зло, [той] трябва да притежава необходимата смелост.".

Конгресменката Шийла Джексън Лий се съгласи, че "злоупотребата с Фалун Гонг" е пример за нивото на деспотизъм, до което Китай е паднал.  

Умиращ комунизъм

В историята вече има прецеденти относно тенденцията на комунизма - източноевропейските страни и бившият СССР. Според д-р Чученг Минг анализирането на последните им дни като комунистически държави може да даде известна идея за това, кога китайската комунистическа партия ще рухне. Професор Минг посочва някои важни исторически прецеденти в падането на комунизма.

Първо, отбелязва той, всичко стана много бързо. Типично, то отне на всяка от страните  малко повече от година, и общо три години за да се сринат всичките комунистически партии в деветте комунистически държави. В Румъния то стана изключително бързо - през декември 1989 г., режимът падна за 10 дни.

Второ, с изключение на Полша, нямаше големи опозиционни партии, които да се противопоставят на комунистическата партия. В Полша, естествено, работеше профсъюзът „Солидарност”.

Би ли могло това да стане и в Китай, където няма никаква опозиционна партия и режимът изглежда силен за външния наблюдател? Професор Минг посочва много фактори, които дестабилизират режима. Те включват високото икономическо неравенство, измерено с индекса Gini, масивната корупция и десетките хиляди спонтанни бунтове, за потушаването на които професорът спомена, че режимът е готов да използва Народоосвободителната армия (People's Liberation Army / PLA), според документацията, която той използва на форума.

През ноември 2004 г. Epoch Times публикува „Девет коментара за комунистическата партия”, които разкриха действителната история на партията в Китай, както и нейната непочтена и безнравствена природа. От тогава милиони китайци са обявили публично отказването си от членство в ККП или нейни дъщерни организации, като Китайския младежки съюз и Китайските млади пионери (респективно Димитровски комунистически младежки съюз / ДКМС и Димитровска пионерска организация / ДПО „Септемврийче” в България, бел. ред.).  

До сега отреклите комунизма са почти 24 милиона души. От тях 60.5% са членове на ККП, което е 14 милиона души. Това представлява 19% от членовете на комунистическата партия в Китай, която е малко под 73 милиона, каза проф. Mинг.

След което професорът сравни 19-те %, които са напуснали ККП с цифрите на оставки / отказвания в Източна Европа и бившия СССР, когато техните режими се сриват. Данните изглеждат по следния начин:

СССР – 22%
Полша, Унгария, Чехословакия – 15 до 18 %
Източна Германия – 8.3%

Ако тази тенденция на оставки от ККП и принадлежащите й организации продължи, каза проф. Mинг, ККП може да се разпадне във всеки един момент.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!