Николай Радулов: Коронавирусът ще е оправдание за проблемите в политиката и икономиката

.
Николай Радулов Източник: БГНЕС

,,Има натрупани проблеми и като че ли коронавирусът ще послужи като оправдание във всичко – в политиката, икономиката, петрола... това е очаквана икономическа криза. Всички говореха, че тя предстои. Можеше да се обясни с лошо управление, но сега ще бъде обяснена с появата на коронавируса''.
Това коментира пред bTV експертът по сигурност проф. Николай Радулов във връзка с разпространението на коронавируса. 

Няма спор, че това е гигантска здравна криза. Засега обаче нещата в България изглеждат овладени. Но независимо от взетите мерки служебни лица непрекъснато излизаха да ни обясняват, че не трябва да се поддаваме на паника, което не беше правилно, защото се получава обратният ефект и хората изпадат в паника по този начин каза още той. 

,,Смятам, че се намираме по средата – между дисциплината и недисциплината, тъй като се забелязва известен балкански хаос'', допълни Радулов и изрази мнение, че коронавирусът ще остави последици за промишлеността у нас.

По отношение на инцидента с барикадираните медицински сестри в Народното събрание експертът посочи, че НСО не е подготвена за такива ситуации, в които трябва да бъдат изведени насилствено обикновени хора.

По думите му за такива ситуации трябва да се търси помощ от жандармерията.

Според бившия директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров в случая с петте медицински сестри екип от психолози би свършил добра работа и призна, че е в недоумение защо такъв екип така и не е бил изпратен.

Относно коронавируса проф. Гайдаров сподели, че основният инструмент в една такава криза е информацията, която трябва да бъде системна и аргументирана, за да бъде избегната паниката сред хората.

,,Трябва да се организират нещата така, че да има дисциплина, отговорност и координация'', посочи той.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...