Борисов: Не се паникьосвайте. Прогнозите са, че в най-лошия случай ще умрат 3 млн. души

пикътbig_56

Бойко Борисов направи изявление след извънредното заседание на Съвета по сигурността за коронавируса, съобщи Канал 3.

„От испанския грип са загинали 40 милиона души. За коронавируса прогнозите са 3 млн., в най-лошия случай. Ако вземем процента на починалите от рак през годината, цифрата е по-голяма. А най-голямата опасност от подобна паника ще са щетите от икономиката. Отново ще започнем да говорим за безработица, ще говорим за ниски доходи, и няма да има оптимизъм.”, каза Борисов.

”Прогнозите са, че през септември някъде ще е пикът на коронавируса. Дай Боже, температурите да му повлияят. Но според големите институти в Европа няма да му повлияят.”

„Така че мерките, които виждате, изглеждат малко разхлабени от тези, които въвеждат другите държави, но ние първи ги въведохме, защото се очаква в един продължителен период.

А в този продължителен период, пак повтарям, убием ли производството, възстановяването на последиците ще бъде невъзможно.

Така че, да се мобилизираме, да сме крепки българи. Какво ли не сме преодолели, ще преодолеем и това.

Паникьосване, мистерии или изкупуване… Храни има. В България или Европа храни, консерви, хляб, брашно, запаси огромни. Нещо повече. Веригите са запасени за 30-40 дни напред големите складове. Само тези, които тръгват да се презапасяват, после ще ги хвърлят тези храни, щото… Храна има, вода има.”, допълни премиерът.

Канал 3

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...