Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Коронавирусът е вид война! Произведен и пуснат от някоя гнусна гад

рисовbig_1fe0

„Това е вид война. Холивудските продукции само това бълваха. Надали ще научим някога кой гад го свърши това, но сега берем последствия в трилиони загуби“, каза Бойко Борисов.

„Няма нищо по-извънредно от снощи“, заяви той след извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, пише новини.бг.

„Няма някакви допълните събития, които да го налагат заседанието. Целта беше да стане ясно какво сме разговаряли с колегите от Европейския съвет, а то е да се вдигне финансирането. Много пари отидоха за зелени сделки, коронавирус, миграция, а още нямаме и приет бюджет“, каза Борисов.

Обсъдени са колко твърди или меки да бъдат мерките, информира още той. „Научните среди не могат да ни кажат, колко ще продължи или как да се лекуваме“, заяви Борисов. „Целият свят се учи сега“, каза той.

„Колко човека загиват от катастрофи и рак?“, попита премиерът и добави: „Да се молим на Господ да ни пази здрави“. „Ако като се качиш в колата и мислиш как ще умреш,никой няма да шофира“,  все пак обясни Борисов.

„Нито една държава членка няма необходимия запас от облекла, маски, респиратори, ръкавици, никой не можеше да предположи, че такова нещо ще се случи. За радост в България имаме такава индустрия. Резултатите са минали чудесно и се започва работа“, съобщи той.

„Светът е изцяло неподготвен за подобна епидемия. Сега се мисли за ваксини, сега се мисли за лекарство … Кога ще се тества, кога ще се произведе… Прогнозите са, че септември ще бъде пикът“, заяви Борисов.

„Така че да се мобилизираме. Какво ли не сме преодолявали и това ще преживеем. Да не се паникьосваме, да не се презапасяваме. Храна има, вода има. Веригите са запасени за повече от месец и тези, които тръгват да се запазят после ще  хвърлят. Днес или утре ще стартира и пробата за новия водопровод за Перник.“, обясни министър – председателят и добави: „Всеки да си отива и да си върши работата.“

Той нареди на Кирил Ананиев пари да плаща и му напомни, че има, а на кмета на София Йорданка Фандъкова заяви, че трябва да се обяснява постоянно. „Колко такива филми за вируси сме гледали. Някоя гад го произведе и после светът страда. Надали обаче сега ще научим коя гад  пусна това – коронавируса“, каза Бойко Борисов.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!