Семейство от София са новите болни от коронавирус! Жената е в тежко състояние!

semeistvo-sofiia-sa-bolnite-koronavirus-614

66-годишна жена, чиято проба за коронавирус днес е показала положителен резултат, е в тежко състояние в „Пирогов“ Другият болен от опасното заболяване е нейният съпруг на 70 години. Той е постъпил първи в болницата, но е стабилен. Жената е приета днес, но в много влошено състояние.

„Жената е дошла в много тежко състояние днес. Интубирана е в шокова зала. Няма данни да са пътували в чужбина“, посочи генерал Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса у нас.

Синът на двамата възрастни хора е работил на борсата в „Илиенци“, уточни Мутафчийски в отговор на това, че преди минути премиерът Бойко Борисов посочи, че пенсионерите са работели на пазара.

В „Пирогов“ ще се въведе спешна организация. Ще се изолират болните, ще се дезинфекцира, допълниха от щаба.

Към момента са установени 99 контактни лица на болното от коронавирус семейство в София. Всички те ще бъдат тествани през следващите няколко часа.

Припомняме, че новината дойде само минути след края на консултативното заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

Така официално потвърдените случаи в България вече са 6 – двама души в София, двама души в Габрово и двама души в Плевен.

Очаква се 60-70% от населението на Европа да прекарат болестта, обясни премиерът.

„Трябва да свикнем с мисълта, че ще контактуваме с болни от коронавирус. Това е неизбежно“, посочи Мутафчийски

Очаква се до понеделник експерти да предложат общи мерки за целия Европейски съюз.

„Задава се голяма рецесия“, предупреди Борисов. Той поясни, че мерките са много закъснели, но пък се прави всичко по силите на властите в цяла Европа.

„Вирусът лети във въздуха. Единственото, което можем да направим е да спазваме мерки – дистанция един от друг, да се избягват контакти и пътуванията в чужбина“, посочи министър-председателят.

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...