Здравни работници напускат заради COVID-19: Разследване на Lupa.bg

Разследване на Lupa.bg: Здравни работници напускат заради COVID-19

Медицинските специалисти в Спешното отделение на болница „Токуда” готвят колективна оставка заради коронавируса, научи Lupa.bg от източници в лечебното заведение. Те са готови веднага да си тръгнат, ако не бъдат достатъчно оборудвани и защитени от заболяването.  

"Български фирми имат готовност да започнат да шият маски и облекла срещу коронавируса", бъдеще неопределено в пожелателно наклонение. Като се сетя каква им беше готовноста за чумата по свинете, ме е страх да си помисля как ще се справят с Коронавируса!

Положението във Втора градска болница в София е подобно. Здравните работници отказват да лекуват без предпазно облекло, заради което са били заплашени с уволнение. „Те не искат да подпишат споразумението за работа в рискови условия и съответно са получили намеци за отстраняване”, разказа пред Lupa.bg тяхна колежка от друго лечебно заведение.

Болниците все още не са получили необходимите защитни облекла срещу COVID-19. Обещанията на премиера Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев не са изпълнени, което ще подтикне мнозина здравни работници да напуснат работа. Медицинските сестри в пенсионна възраст са най-уязвими към заразата, затова се очаква съвсем скоро да връчат оставки. Те не са назначени по трудов договор, така че могат да спрат да лекуват без предупреждение.

Габровската болница, в която бе открит смъртоносният вирус, остана с половин персонал, след като по разпореждане на министъра лекари и медицински специалисти бяха поставени под 14-дневна карантина. За да си останат вкъщи работещите в лечебното заведение, били принудени да си пуснат отпуск.

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...