Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Принудена да спре депутатските командировки и екскурзии в чужбина, коронавирусът пести пари на данъкоплатеца

980x551_1581951967

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди въвеждането и прилагането на серия от мерки в парламента за предотвратяване разпространяването на респираторни заболявания и остри респираторни инфекции, включително и поради епидемичното разпространение на COVID-19, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Мерките влизат в сила от утре, 10 март, и ще важат до второ нареждане на територията на двете сгради на Народното събрание – на пл. „Народно събрание“ 2 и на пл. „Княз Александър Първи“ 1, пише nova.bg.

Предвижда се по възможност да се ограничава присъствието на външни лица на пленарните заседания на Народното събрание и заседанията на парламентарните комисии, без това да засяга нормалното протичане на дейността им. Достъпът на външни лица до заседанията на парламентарните комисии ще се извършва по заявка от съответната комисия.

Не се разрешава командироване в чужбина на народни представители и парламентарните служители, а разрешените към момента командировки се отменят.

В мрежата тази новина е посрещната еднозначно – виждат се и ползи от страшния вирус – поне няма да почивате за наша сметка, коментират хората. 

Не се допуска издаването на еднократни пропуски за достъп до сградите на Народното събрание, с изключение на такива за представители на медиите.

Не се позволява провеждането на мероприятия, събития и прояви с участието на външни лица, организирани от Народното събрание, парламентарните групи, парламентарните комисии и отделни народни представители, в т.ч. организирането и провеждането на изложби и други културни прояви и образователни кампании, семинари, кръгли маси, дискусии и други, както и извършването на образователни групови и индивидуални посещения на външни лица.

За парламентарните служители, чиито служебни задължения налагат контакти с външни посетители и/или служители на други институции, ще бъдат осигурени предпазни средства, а за сградите на Народното събрание – дезинфектанти.
По утвърден график ще се извършва допълнително хигиенизиране и дезинфекциране на помещенията в сградите на Народното събрание.

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!