Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Спецпрокуратурата пази в тайна разпитала ли е Бойко за Барселона

Тайна е какво работи спецпрокуратурата по проверката по "Барселонагейт", след като се самосезира по казуса на 24 февруари. Говорителят на спецобвинението Кирил Пейчинов каза пред "Сега", че се снемат обяснения от всички замесени, но не уточни дали прокурорите вече са говорили с премиера Бойко Борисов, който всъщност е главен герой в сагата.

Пейчинов допълни, че се събират и документи, включително и по линия на международното правно сътрудничество. Той препоръча търпение да мине 2-месечният срок на проверката. Но не коментира, че има проверки, по които спецпрокуратурата работи по една година и повече. 

Скандалът "Барселонагейт" се разрази с нова сила преди две седмици, когато испанският вестник "Ел Периодико" излезе с публикация, свързана с имоти и фирми в Барселона, които испанските власти проверяват за пране на пари.

Изданието публикува три страници разследване, в което се твърди, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът Бойко Борисов има отношение към "международна схема за пране на пари", през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми - Numin Invest SL и Emma BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!