Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ФБР по следите на китайски агенти сред студентите

Коментаторът Цаоан Жуши (Caoan Jushi), зам.-председател и ръководител на Pan-America Capital, Inc

Коментаторът Цаоан Жуши (Caoan Jushi), зам.-председател и ръководител на Pan-America Capital, Inc, отговаря на въпроси относно шпионажа в китайските студентски организации.

Huang Yiyan, Epoch Times

Наскоро много бивши лидери на китайски университетски студентски асоциации разказаха как са били взети „на прицел” от ФБР поради статута им в студентските шпионски организации на китайската комунистическа партия. Epoch Times интервюира по този въпрос коментаторът Цаоан Жуши, зам.-председател и изпълнителен директор на Pan-America Capital, Inc.

Откакто Китайският културен клуб към Университета на Ню Йорк (New York University Chinese Culture Club / NYUCCC) публикува изявлението си, очернящо Международния конкурс за класически китайски танци, спонсориран от базираната в Ню Йорк независима китайска Телевизия Ню Танг Дайнъсти (New Tang Dynasty Television / NTDTV), китайските студенти, изпълнявали функции на председатели на студентски асоциации в различни американски университети продължават да разкриват пред обществеността как китайската комунистическа партия (ККП) контролира и манипулира китайските студентски организации в чужбина, превръщайки ги в шпионски агенции.

В своето интервю за Epoch Times коментаторът, зам.-председател и изпълнителен директор на Pan-America Capital, Inc. Цаоан Жуши (Caoan Jushi) каза, че било неизбежно тези студенти да не бъдат наблюдавани от ФБР, тъй като работят за ККП на американска земя, и това ще се отрази на бъдещето им в САЩ.       

Репортер: Каква е позицията на американското правителство по отношение на хора, работещи като шпиони на ККП в САЩ?

Цаоан Жуши: В неотдавнашната си реч по време на церемонията по откриване на Паметника на жертвите на комунизма във Вашингтон, президентът Буш каза, че подобно на тероризма, комунизмът е едно зло за човечеството. Смятам, че г-н Буш беше акуратен в това представяне на позицията на американското правителство.

Всяка нация е загрижена за собствената си сигурност. Тези студенти подпомагат една диктатура, така че те определено ще бъдат наблюдавани от американското правителство.

САЩ са демократична държава. Комунизмът е известен със стремежа си към терор, насилие и тирания. Когато тези характерни за комунизма черти се проявят в САЩ, как би могло американското правителство да ги игнорира? Те определено ще бъдат взети на прицел от ФБР. Ако тези учещи в САЩ китайски студенти решат да останат, това ще се отрази на техния бъдещ живот.

Репортер: По какъв начин ще се отрази на живота им?

Цаоан Жуши: Имаше един китайски професор, преподавател в университет в Лос Анжелис. Той  поддържал тесни връзки със служители на ККП. Веднъж заминал за Китай и щом поискал да влезе повторно в САЩ, американските власти го подложили на проверка, която продължила повече от година. През това време жена му и децата му в САЩ останали без всякакви доходи. Когато се завърнал най-сетне, те трябвало да продадат къщата си.  

Така че, неудобството може да бъде огромно. Знаем, че САЩ са демократична държава и не желаят да виждат тук хора, поддръжници на диктаторски режими.

Репортер: Ръководителите на NYUCCC бяха замесени в очернянето на Международния конкурс за класически китайски танци, но впоследствие отстраниха своите имена от собствения си уебсайт. Какво мислите по този въпрос?

Цаоан Жуши: Това показва, че са почувствали някаква вина. Уплашили са се заради нередните деяния, които са вършили. Те са дошли в Америка за да следват и много от тях са на стипендии от американското правителство. Нима няма да ги е срам, когато приемат тези пари и вършат неща в нарушение на американските закони? 

От действията им може да се види също, че те все още знаят кое е правилно и кое – не. Виждаме, че въпреки кашата, в която са се забъркали следвайки нарежданията на ККП, те са загрижени за собственото си бъдеще. И няма да издържат да работят до края за ККП.

Репортер: Те са знаели, че вършат нещо нередно. Защо са го правили все пак?

Цаоан Жуши: Първо, някои учащи се в чужбина китайски студенти не знаят истината. Техните мозъци са промивани дълго от ККП преди да излезат от Китай,  така че те вярват сляпо на ККП и са си създали илюзията, че всичко казано от ККП е правилно.

Второ, въвлечени са лични интереси. Например, ККП може да обещае, че когато се върнат в Китай те ще могат да си закарат коли, или че китайските консулства са склонни да предоставят средства за мероприятия на студентски организации, или че ККП ще се погрижи за близките им в Китай. Когато завършат обучението си и се върнат, там ще имат подсигурена работа, или ще могат да работят в правителствени звена.

Размахваният морков не е единственото средство, с което си служи ККП. Партията намеква, че ако не изпълняват нарежданията й, нещо може да им се случи - на самите студенти или на техните близки.      

Когато биват прилъгвани с морков и заплашвани с пръчка, студентите ще направят каквото казва ККП. Дали са искрени в своята помощ за ККП? Не смятам. Правят го противно на волята си.

Репортер: Сега е ясно за всеки, че ККП саботира и пречи на мероприятията, прославящи традиционната китайска култура, спонсорирани от NTDTV. Защо го прави тя?

Цаоан Жуши: Както е видно, ККП потиска традиционната китайска култура вече дълго време. Тя се страхува от Фалун Гонг и от всяка медийна агенция, намираща се извън нейния контрол. Това, от което тя се бои е следното: ако  NTDTV покаже действителната китайска култура, хората ще могат да различат истинската от фалшивата такава.

В своето десетилетно управление ККП унищожи традиционната китайска култура, която се предава или изучава от много малко хора. А се разбира от само себе си, че тези, които знаят какво е традиционна китайска култура са дори още по-малко.     

Всъщност, трябва да имаме предвид и следното: корените на китайците са в тяхната традиционна култура. Изнасяните от ККП представления не отразяват традиционната китайска култура; те се използват за популяризиране на партийната култура и не представляват традиционната култура на Китай.   

От своя страна, конкурсът за класически китайски танци, спонсориран от NTDTV, е в състояние да позволи на повече хора да научат за традиционната китайска култура, което има дълготрайни последици.

За да може да използва китайски групи и хора в чужбина, включително студенти, ККП прилага обещания, икономически облаги и поощрения. А когато това не работи – заплахи и насилие. В резултат на което тези хора може да отстъпят пред нея.  

Най-големият страх на ККП е, че когато новото поколение китайски студенти научи за нейната зла природа, тя ще загуби сърцата и уважението на хората и ще падне още по-скоро. Така че, когато се подготвя нещо, носещо истинския дух на традиционната китайска култура, ККП със сигурност ще се опита да го спре и ще прибегне до всякакви средства, за да предотврати неговото осъществяване.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!