Кой ни ограбва с поне 1 лев на литър? Цената на горивата у нас реално трябва да е около 1.20 лв за литър! Петролът вече е почти без пари за рафинериите

Цената на петрола се срина тази сутрин до 31 долара за барел.

Така цените на петрола отбелязаха най-големия си спад от 1991 г. насам, след като Саудитска Арабия започна ценова война с Русия, като намали продажните цени и се закани да освободи своите досега задържани запаси на пазара, разклатен от намаляващото търсене заради епидемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

При това положение цените на горивата у нас трябва да са около 1.20 лв. за литър, но спекулантите си правят оглушки. 

Цената на петрола падна под нивата си от 1991 година с почти 37%, но не и горивата в България. Няма значение, че докато петрола струваше 96$ за барел по родните бензиностанции цената на горивата беше 2.33 лева за литър.

Почти два месеца петрола в целият свят се продава на цени под 50$, но и това няма значение за родната рафинерия, защото цената въпреки буквално сриване на цените на петрола в България падат с дни и то със стотинки. В момента цената на петрола вече е почти символична, естествено вместо в България горивата навсякъде да струват максимум 1.20 лева за литър, те са 2.22 лева, сега трябва и да научим:

  • Държавата къде е?
  • Гешев къде е ?
  • Кой ни ограбва с 1 лева на литър?

Днес цената на сорта Брент спадна с с 31,5%, или с 14,25 долара, до 31,02 долара за барел. Това е най-големият спад като процент от цената от 17 януари 1991 г. при началото на войната в Персийския залив, както и най-ниската цена от 12 февруари 2016 г.

Към 1,14 часа по Гринуич цената на сорта Брент беше 32,61 долара.

Западнотексаският сорт петрол поевтиня с 27,4%,, или с 11,28 долара, до 30 долара за барел. Това също е най-големият спад от войната в Персийския залив и най-ниската му цена от 22 февруари 1991 г. Към същия час сортът се търгуваше на нива от 32,61 долара.

Саудитска Арабия, най-големият износител на петрол в света, се опитва да накаже Русия, втория най-голям производител в света, за това, че в петък не се съгласи на намалението на производството, което предложиха страните от ОПЕК.

ОПЕК и други производители искаха да наложат ограниченията върху производството, за да стабилизират падащите цени в резултат на последствията от епидемията от новия коронавирус.

Основни банки като Morgan Stanley и Goldman Sachs намалиха прогнозите си за растеж на търсенето, като Morgan Stanley прогнозира, че Китай ще има нулев ръст на търсенето през 2020 г. Goldman вижда свиване от 150 000 барела на ден в глобалното търсене.

Goldman Sachs намали прогнозата си за Brent до 30 долара за второто и третото тримесечие на 2020 г.

Източник: Хакнюз

xaknews.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

https://www.informiran.net

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...