Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цвета Караянчева хока президента за Шипка

Цвета Караянчева хока президента за Шипка

Имах прекрасна реч, но не я произнесох заради вируса, пъчи се шефката на НС

Председателят на парламента Цвета Караянчева нахока президента Румен Радев, че не било правилно това, което направил на 3 март на връх Шипка относно нарушаването на мерките срещу коронавируса.

"Всички български граждани, които искаха да се поклонят имаха възможност да отидат и да поставят стрък цвете. Това, което направи президента с организацията на войската и донесен от президенстството микрофон, за да изнесе някаква реч, не беше правилно. Само след един ден беше обявена грипна епидемия в Стара Загора.

Препоръките на Националния щаб не са били напразни. Не е важно, един празник, не го прави политика. Празникът го правят хората, които отиват и си спомняти които поставят стрък цвете.

Дали и аз ще говоря, аз имах подготвена прекрасна реч, но не я произнесох, защото такива бяха препоръките, такава беше организацията на празника. Политиците трябва да се съобразяват, за да дават личен пример. В момента цяла България е в грипна епидемия.

Призовавам българските граждани да не се правим на герои, да спазваме препоръките на специалистите, мисля, че така вирусът ще ни подмине по-леко", коментира Караянчева пред Нова телевизия.

Относно коронавируса председателят на НС коментира, че не трябва да има паника и трябва да спазваме това, което ни казват специалистите.

Според нея няма как човек да не се притеснява от новините, но това, което правят българските институции, е напълно адекватно. "Не мисля, че българските граждани трябва да се притесняват повече от нормалното. Много рано беше сформиран този щаб, изключително само от професионалисти. Трябва да имаме доверие на българските лекари", каза още тя.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!