Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Искам да облека Мутафчийски със скафандър и да му се виждат само очичките

мутаbig_0003bb

В момента оферти се разнасят много. Всеки си мисли, че може да изкара от това някакви пари. Важното е тези защитни облекла да могат да се перат и дезинфекцират и най-важното – да не пропускат никаква вода.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредно правителствено заседание след среща с производители на защитни облекла заради първите установени случаи на коронавирус у нас.

„Максимално бързо да направите модела, кройките. Вече машините на всички са такива, че са компютри. Дето се вика да ви благодаря, че и вие може да го кажете, че тук не става въпрос за печалби, за спекула, а точно обратното. Да проявим патриотизъм и да покажем, че нацията в такива моменти може да се мобилизира.

Това, което като разходи има, ние ще си го платим през Министерство на здравеопазването. Никой не иска да поемете тежест. За нас услугата е, че максимално бързо да знаем, че може да си произвеждаме тези маски, това облекло, съответно калцуни и всичко останало“, коментира министър-председателят.

„По-добре е тези облекла да не бъдат за еднократна употреба, както съм чул да казват специалистите. А и все пак трябва да покажем, че нашата индустрия не е само за ишлеме, но и че може да се мисли и работи правилно. Трябва да покажем на хората, че се работи и се прави всичко възможно“, допълни премиерът.

„Единственото, което е важно, е да не пропуска вода, сиреч облеклото да е водонепроницаемо. Това ми трябва, това ми е заданието. Искам утре да облека Мутафчийски (ръководителят на кризисния щаб, б.р.) с един скафандър и да му се виждат само очичките. Защото иначе все го питат защо е с военна униформа. Е, нали все пак е офицер?! Но с обща воля ще преодолеем това нещо. Убеден съм“, заяви още Борисов и допълни, че на този етап няма нужда да бъдат затваряни молове и ресторанти заради коронавируса.

Дунав мост

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!