Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нечувано: Ломбардия и още 10 провинции се заключват като в Хубей

Италия отбеляза черна статистика - нови 36 смъртни случая, над 500 са в критично състояние

Нечувано: Ломбардия и още 10 провинции се заключват като в Хубей

Драконовските мерки на Китай в борбата срещу новия коронавирус най-накрая започнаха да се прилагат и в Европа. Италия, която е най-силно засегната от заразата с близо 250 смъртни случая до момента (36 само днес - б.р.), реши да затвори напълно Ломбардия и още 10 провинции.

Карантината влиза в сила от утре и според документите на местните власти ще бъде приложена поне за 2 седмици. Това означава, че никой няма да има право да излиза или влиза в засегнатите области, освен ако не става въпрос за критични случаи и транспортиране на пациенти в много тежко състояние. Новината гръмна тази вечер в медиите на Ботуша, след като над 500 души бяха отбелязани като болни в критично състояние в местните болници. 

Междувременно броят на болните навсякъде по света продължава да расте и достига почти 105 хиляди заразени. Китайските власти вече се хвалят, че овладяват епидемията, въпреки данните от днес, че в провинция Хубей, част от която е и заключеният под карантина вече близо 2 месеца 11-милионен Ухан, има лек ръст на новорегистрираните болни. 

В Южна Корея общият брой на случаите надхвърли 7 хиляди, което означава, че 137 души на 1 милион са прихванали вируса. Там смъртните случаи са 48. В Иран ситуацията продължава да е критична - починалите са общо 145, а далите положителна проба за COVID-19 са близо 6000. В САЩ смъртните случаи вече са 19, като едва 396 души са дали положителни проби. Тестването там е сериозно критикувано и общественото недоволство продължава да расте. 

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!