Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Психиатър №1: Срам ме е от лекарите с имоти и депозити за милиони

Психиатър №1: Срам ме е от лекарите с имоти и депозити за милиони

Шефката на психиатричната клиника в Нови Искър и чест гост в телевизионните студиа д-р Цветеслава Гълъбова изригна срещу Българския лекарски съюз, който вчера категорично се обяви против барикадата на медицинските работнички в сградата на бившия Партиен дом: 

"Много се изписа и каза за протеста на медицинските сестри. Чу се, че били „психологически нестабилни“, че това било политическа провокация и т.н. За мой срам, БЛС се разграничи категорично от протеста. И го направи по своя си горделив и безпардонен начин, високомерно и почти гнусливо", коментира д-р Гълъбова. И обясни, че на фона на десетки директори на държавни, а защо не и частни болници – все пак всички ползват публичен ресурс, "с имоти и депозити за милиони", да се разграничат от ръце си, каквито са медицинските сестри в работата, е най-малкото некрасиво, а всъщност си е "глупаво и даже нагличко".

"Тези колеги май са забравили базисен постулат в медицината – няма нормално функциониращ организъм без нормално функциониращи ВСИЧКИ части. Медицинските специалисти по здравни грижи, преди са били МИЛОСЪРДНИ сестри, ама търговия и милосърдие някак не се връзват, та станаха специалисти по здравни грижи, са безценна и незаменима част от ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЛНИЯ ЧОВЕК!

Заради всичко, което те са, заради това, че тези пет жени казаха „Стига унижения!“, заради това, че са от малкото, останали в България и работещи не благодарение, а въпреки всичко, вкл. и подобно отношение от страна на ръководството на БЛС, аз ГИ ПОДКРЕПЯМ!

И да кажа на непочитаемите управляващи – те не са луди, нито психологическси нестабилни, те са отчаяни и качването на перваза беше акт на отчаяние. До такива актове се достига, когато човек не вижда друг изход, когато му казват, че черното е бяло и го заставят да повярва на лъжливи обещания, а не на очите и джоба си.

Всички ние – и работещи в сферата, и пациенти, сме на перваза, но не на прозореца, а на пропастта, наречена гибел на българското здравеопазване", написа още психиатърката по повод протеста. 

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!