Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов с откровен психоанализ: Знаете ли колко луди хора има в ГЕРБ?! Искат да се палят, ако дам оставка!

Кой ще се пали заради Бойко, но покрай него много може да изгорят

Аз ги познавам тези сестри, идвали са, и исканията им са изпълнени – не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко разочарован от това, което е станало. 

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строителството на автомагистрала „Хемус“ в района на Плевен и Търговище по повод протеста на медицински сестири, които прекараха нощта в сградата на Партийния дом.

Това са български сестри, майки и съпруги, какво толкова се е случило от това, че са преспали там. Не е правилно обаче да ги използват политически“, добави Борисов.

„Става въпрос за пет човека. Знаете ли в ГЕРБ колко луди хора има. Днес ми писаха – казват „ако подадеш оставка, се качваме и се хвърляме“. Искат да се палят“, добави той.

Съжалявам, че тези, които най-много говорят за върховенство на закона, най-много го нарушават, каза премиерът Борисов по повод на ескалацията с протеста на медицинските сестри и отговорността на НСО.

Ще отговоря по два начина, продължи той:

"Ако говоря като президента Радев, щях да кажа, че за НСО отговаря президентът, че виновен е началникът на НСО - но аз няма да отговоря така. С добро се разделихме, останах малко учуден.

НСО са постъпили правилно - това са български сестри, български майки и съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там?! Не е красиво да ги дърпат и бутат. Но не е красиво и това, което правят тези, които ги използват. То се вижда кой отива при тях".

Премиерът специално обърна внимание на медиите, че много от исканията на медицинските сестри вече са изпълнени.
"Не 50, а 500 милиона повече дадохме за здравеопазването в новия бюджет", посочи той. Припомни и, че се е срещал с медицинските сестри и добави: "Приятни хора, мисля, че и с много добро се разделихме. Останах малко учуден от това, което се е случило." 

Борисов изтъкна, че това се случва на фона на тежката ситуация в света с коронавируса. „Той ще дойде коронавирусът и при нас. Тази сутрин министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ми звънна, за да ме попита как се справяме. Предложи да се съберем и да предприемем общи мерки. Знаете ли колко хора ще се зарадват, ако не съм аз премиер?“, предупреди Бойко Борисов. 

В една правова държава, парламентарна живеем, след по-малко от година ще има избори. Ще се явят, ще спечелят, ще управляват. Ние до тогава ще строим, за да можете да си вземете заплатите, защото като дойдат - ще ви ги спрат, ще изхарчат еврофондовете“, каза още той. 

„Отнасяме се с уважение към исканията на всеки“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос за протестните действия на медицински сестри в София през последното денонощие.

Попитан от журналисти дали случилото се има политически привкус, Борисов отговори: „Е, как да няма?! Нали всичките са учредители на политически партии, движения и то се вижда кой отива при тях. За мен това не е правилно“. Премиерът Борисов напомни, че в една правова държава, в парламентарна република, има избори, а в България те предстоят след година.

По повод реакцията на служителите от НСО към протеста на медицинските сестри, премиерът Борисов каза: „По-добре е така - че не се опитват със сила. Чест им прави и аз няма да ги атакувам“.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Търговище и Шумен. Очаква се строителството в този район между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ да е завършено другото лято.

„Като лунен пейзаж е станало, но след месец и половина като минем, това няма да се вижда. Кой каквото иска да прави, ние си гледаме работата, десетилетия после ще го ползват българите“, отбеляза премиерът по време на огледа.

„Времето е идеално за строителство. Колко мостове има - един сред друг, един след друг, а на места вече канавки се слагат“, добави Бойко Борисов, с когото на инспекцията бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Строителите като ни видят се радват, това са заплати, работа“, посочи министър-председателят и акцентира също върху напредъка на други важни за страната инфраструктурни обекта като автомагистрала „Европа“, обходния път на Поморие, Околовръстния път на София в района на „Младост“, пътят Ботевград-Мездра и др.

„Когато се трудиш, и настроението е по-хубаво. Ще е много красиво - овошки, магистрала, красота... Цялото трасе минаваме, разкошна работа“, изтъкна премиерът Борисов. Той подчерта, че новите пътища на България се строят с модерни машини, а археолозите полагат много усилия за запазване и излагане на откритите по време на строителните дейности артефакти.

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!