Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докладът „Кървава реколта” ще излезе като книга

Alexander Harmle, Epoch Times– Германия

На пресконференция във Виена бившият канадски държавен секретар Дейвид Килгор каза, че в навечерието на Олимпиада 2008 ще бъде публикувана под формата на книга последната версия на доклада за събиране на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай.

Дейвид Килгор (David Kilgour), един от главните разследващи тези садистични нарушения на човешките права, каза, че тази книга ще се фокусира на „ужасяващата практика” в Китай за насилствено отстраняване на органи от затворници, задържани заради техните убеждения.   

Говорейки пред пресата във Виена, Килгор съобщи, че най-доброто време за издаване на книгата ще бъде непосредствено преди Олимпиада 2008 в Пекин. Той очаква да завърши текста й до края на следващия месец, след което книгата ще бъде редактирана и ревизирана. Килгор очаква книгата да излезе от печат преди Коледа.

Влагайки така много време за разследване, събиране на информация и интервюиране на много въвлечени в различни аспекти на нелегалната търговия с органи хора, Килгор счита, че публикуването на неговите компилирани резултати под формата на книга е естествено логическото последствие от тези усилия. Той не говори за това, какви нови доказателства за събиране на органи може да включва новата публикация.  

Дейвид Килгор е бивш държавен секретар на Канада по въпросите на Азиатско-тихоокеанския регион и има дълга история като защитник на човешките права. През 2006 г. той и канадският адвокат по човешките права Дейвид Матас (David Matas) започнаха независимо проучване относно твърденията за събиране на органи от живи практикуващи медитативната практика Фалун Гонг от страна на китайската комунистическа партия (ККП).

След двумесечно проучване Килгор и Матас заключиха, че несъмнено десетки хиляди последователи на Фалун Гонг са били убити поради търсенето на техните органи за продан за трансплантации, като всичко бива осъществява под покровителството на ККП. Както се споменава в доклада, много от пациентите са чужденци.

Килгор даде два примера за ефекта, който докладът произвел върху Западната общественост. Израел имал навика да изпраща свои пациенти за трансплантации на органи в Китай, като държавното здравеопазване заплащало всички разходи по операциите. „Щом като докладът излезе, те спряха веднага.”, каза Килгор. Израел вече не би заплатил разходите на свои граждани за трансплантации в Китай.

Той отбеляза, че много австралийци също са ходили в Китай за трансплантации, заради бързото намиране на необходимите органи. „Това приключи сега, след като докладът бе публикуван.”, каза Килгор, като допълни, че медиите в Австралия са били много отзивчиви при разпространяването на доклада. В резултат на което австралийците са били бързо осведомени, че така лесно наличните за трансплантации органи не идват от осъдени на смърт престъпници, а от невинни хора, задържани заради техните убеждения.  

На 31-и януари тази година Дейвид Килгор и Дейвид Матас публикуваха обновена и удължена версия на своя доклад, озаглавена „Кървава реколта”. В нея авторите достигат до заключението, че в период от шест години над 40 000 практикуващи Фалун Гонг са били убити в Китай заради техните органи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!