Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Майчинството и грижата за децата са основен държавен приоритет

Руският президент Владимир Путин заяви, че въпросите за подобряването на здравето, качеството на живота, подкрепата за майчинството и грижата за децата е „абсолютен държавен приоритет и важна национална цел“ за страната, предават TACC и Агенция "Фокус". Той каза това в свое изявление, отправено към форума „Здравето на жените – благополучие за нацията“.

"Въпросите за подобряване на здравето, подобряване на качеството и продължителността на живота, на демографската ситуация в страната, подкрепата за майчинството и децата са абсолютен държавен приоритет и важна национална цел", подчерта Путин.

“Жените правят огромен, наистина уникален принос за тези приоритети. Те успешно работят в образованието и здравната система, в социалната сфера и правителството, в бизнес структурите и обществените организации“, отбеляза държавният глава.

„Те участват активно в изпълнението на обществени проекти, насочени към популяризиране на ценностите на многодетните семейства и отглеждането на младите поколения“, добави той.

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!