Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новите-стари номера на ККП

В навечерието на 1-и юли, 2007, банер, призоваващ хората да напуснат ККП, е опънат в Hebei province. (Epoch Times) .

Li Chenxing, Epoch Times

Ден преди 86-ата годишнина от създаването на китайската комунистическа партия (ККП), тя се поздрави с нова вълна от повсеместни отвличания на практикуващи медитативната практика Фалун Гонг. Почти всички отвлечени са в неизвестност, като властите отказват да дадат каквато и да е информация, дори и на техните близки.

Според Clearwisdom.net, официален Фалун Гонг уебсайт, регистриращ данни за преследването на практиката, провинциалните клонове на Управление 610* e наредило наскоро на подчинените си подразделения да упражнят натиск върху местни компании и държавни агенции да разгърнат кампания за по-строг надзор и наблюдение на практикуващите Фалун Гонг.

На телекомуникационните доставчици е било наредено да следят телефонните разговори и текстови съобщения на практикуващите Фалун Гонг. Също така, от местните клоновете на Управление 610 е било наредено да претърсят собствените си райони за останали извън обсега на ККП практикуващи Фалун Гонг. Освен преследване на местно ниво, предприети са и действия за предотвратяване влизането на практикуващи медитативната практика в Хонг Конг.

Много случаи от неотдавнашната вълна на преследване са подробно документирани на уебсайта на Clearwisdom. Например, на 21-и юни Бюрото за обществена безопасност в североизточния град Тонгхуа (Tonghua) нарежда на подчинените си полицейски участъци да изпращат всяка нощ по трима въоръжени полицаи и шест помощник-полицаи да патрулират от 12 часа полунощ до 3 часа сутринта. Съобщава се, че полицията в тези райони получава по 500 юана награда за всеки отвлечен практикуващ Фалун Гонг, като биват арестувани също така и хора, видени само да взимат материали за Фалун Гонг.

Друг случай става в града Маченг, провинцията Хубей (Macheng City, Hubei Province). Вечерта на 22-и юни 2007 г., 100 полицая и служители от местното Управление 610 отвличат над 20 практикуващи Фалун Гонг, сред които са Ши Суешинг (Shi Xuexing) и съпругата му Ли Джини (Li Jini). Полицията разбива вратата на дома им и задига техния компютър и няколко снимки на основателя на Фалун Гонг. Двете им невръстни деца са оставени сами в къщата.

На много други места полицаи нахлуват в домовете на практикуващи и се опитват да ги принудят да подпишат, че ще спрат да практикуват Фалун Гонг.

За подобни случаи се съобщава от всички краища на Китай. Много полицаи признават, че са дадени заповеди за предприемане на тези действия в национален мащаб.     

ККП прахоса осем години и колосални суми за преследването на Фалун Гонг. Скорошната й широкомащабна кампания на арести показа обаче, че партийното намерение за унищожаване на тази мирна медитативна практика е неуспешно.

* Управление 610 е изпълнителен орган, създаден от бившия лидер на ККП и Китай Джиянг Земин (Jiang Zemin), със специфичната цел преследване и унищожаване на медитативната практика Фалун Гонг. Наподобяващо Гестапо, Управление 610 стои над правителството и над всички политически и юридически звена в Китай.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!