Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рашидов предписа "Борисов" при неспокойство и безсъние! – Българите спят защото го има Борисов или Борисов го има защото българите спят?

big_b_huo

Вежди Рашидов: Спокойствието, сънят на българина, се дължат на Бойко Борисов

Понякога имам чувството, че Бойко Борисов е единственият адекватен политик в Европа, коментира депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по bTV.
Според него европейските лидери са ”все нови политици”, които не трябвало да се ”дръвчат” на Ердоган.

„Спокойстивието, сънят на българина, се дължи на някого“, каза още бившият министър на културата, като очевидно имаше предвид Бойко Борисов. 

Рашидов заяви, че лидерите на Европа трябва да се поучат от българския премиер. 

Според него решението за кризата с мигрантите на границата на Европа е „да седнат мъдрите мъже на една маса и да се договорят“.

Защо Ердоган да ни мачка с бежанци, като си имаме Вежди

Валер Костов

Вежди Рашидов се оказва експерт по проблемите с бежанци и мигранти. Освен това и отявлен ердоганофил. Доказа го в пледоария по бТВ. Това донякъде е добре, защото всеки българин, завършил трети клас, може да прецени какви ги говори Веждито. Анкара била права за всичко, а Европа трябвало да седне, да помисли и да вземе правилно решение за диалог с Ердоган.

Президентът на Турция бил опитен, умен и стар политик. Знаел много. Освен това трябвало да се оцени това, че турската държава издържа около 3,5 млн бежанци и мигранти, осигурява им одеяла, храна и подслон за 40 млрд долара. Не е честно, - мръщи се председателят на Комисията по култура в парламента Рашидов.

Защо точно Рашидов се изказва по тези теми? Защото Борисов го води със себе си в Анкара, вярвайки, че това впечатлява Ердоган и екипа му. Вероятно с интелект…

Веждито не спира да поучава Хекимян и оцелелите пред телевизорите: в Европа имало по един атентат на година, а в Турция те били всяка седмица.

Турция била огромна държава, много силна и трябвало да се съобразяваме с нея.

Ердоган имал право да се ядоса на изявление на канцлера Меркел, която разкритикува политиката на Анкара да използва бежанците за някакви политически цели. И аз да бях…, - рече дълбокомислено Рашидов, доколкото това определение е приложимо към него, - щях да… Не е права… Не съ прай така…

Дотук - предимно пробутване на стока менте.

Да караме поред:

- Бежанците в Турция са резултат от политиката на Анкара спрямо конфликта в Сирия. От два месеца, въпреки предупрежденията от НАТО и ЕС, турската армия воюва в Сирия с една единствена цел: Ердоган да контролира съседната държава.

Бежанците в Турция се уреждат с предимство на работа. Много от тях ползват привилегии, защото Ердоган има намерение след установяване на пълен контрол в Сирия и над районите, заселени с кюрди в Ирак, да настани тези хора на тези територии. Те ще бъдат пета колона на Анкара.

- Властите в Турция са привлекли в свои структури и отрасли висшистите от Сирия и други държави, използва техните мозъци, а към Европа през Гърция насочва тези, които не й трябват.

- Ердоган прибягна до извиване на ръцете на Европа с бежанците и мигрантите след военни учения между армейски части и авиация на САЩ, Турция и преди с Франция.   

- Ердоган се опитва да накаже Европа заради острите реакции на турските сондажи за природен газ в екваторията на Кипър.

- Анкара влезе в открит конфликт с Москва, която настоява турските войски да се изтеглят от Сирия. Стигна се до стълкновения, руски самолети бомбардираха турски части, които атакуват нови и нови селища в Сирия, които са под контрола на правителствените войски.

- Ердоган има в България ДПС на своя страна. Вече си има и ГЕРБ. В България турското разузнаване действа необезпокоявано. Външно обави за персона нон грата трима руски дипломати. Такова нещо спрямо турски дипломати не е предприемано. Защото турската МИТ не действа у нас?

- Атентатите в Турция са чести, защото Турция е агресор в Ирак и Сирия, освен това претендира за лидер на мюсюлманския свят, с което печели много врагове.

- В Турция имало преврат и това трябвало да се отчита, - апелира още Рашидов. Само че съмненията и до днес са, че този преврат бе инсцениран от самия Ердоган, за да се разправи със своите противници. Дори да не е така, той пак се възползва и ликвидира стотици висши военни, съдии, прокурори, учени, журналисти и политици. Обяви всеки, който не е съгласен с него за гюленист (Фетхулла Гюлен, бивш съратник, но в последствие опонент на Ердоган, обявяващ го за диктатор). България връща чинно поисканите от Анкара турски граждани и кюрди, пребиваващи на българска територия.

Всичко това се опита да внуши Вежди на клетия зрител. Но забрави да каже, защо трябва да сме срещу Гърция и Европейския съюз за сметка на Турция и Ердоган. Крие ли се нещо зад топлата дружба с Ердоган? Какво?

Германски издания (Ди Велт е едно от тях) пишат, че има нещо съмнително в това границата межзу Турция и Гърция да ври и кипи, а между Турция и България да е напълно спокойна.

Освен това Анкара твърди, че на браздата с Гърция се тълпят над 76 хиляди бежанци, а наблюдатели на ООН да регистрират не повече от 12-13 хиляди.

Защо се оказваме единствени на страната на Турция, загърбвайки ЕС и НАТО?

Склонен съм да вярвам повече на Германия и ООН, отколкото на Рашидов.

Вежди обаче не забравя най-главното: да залива с шербет своя началник. Борисов е най-адекватният политик в Европа, - вика Вежди и се облизва, кой знае защо. Научил е, че властникът обича да го четкат и това носи ползи на четкащия.

Някои смятат, че всеки има право на свое мнение. Значи важи и за Вежди. Проблемът е, че когато човек споделя с приятели колеги или опоненти своята гледна точка е едно, а когато овластени хора като Рашидов, ни пробутват позицията на властта за единствено правилна - това е манипулация. Зловредна при това.

Често заболяване на хората във властта е, че губят представа за собствените възможности. Взимат се насериозно юи си вярват, че са над останалите. Този вирус не се лекува с маска против грип... Има хубава турска пословица за подобни икземпляри: Изкарали умовете на пазара, всеки пак своя ум си купил.

Та и Вежди така.

Източник/ци: http://onovini.eu/2

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!