Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналистът Стефан Солаков: Реално Ердоган обяви война на Европа

.
Стефан Солаков

Реджеп Ердоган е голям политически артист. Днес видяхме, че цитира и Библията и обяви, че вратите на Турция към Европа са отворени за мигрантите. Фактите обаче го притискат. Войната в Сирия изстисква силите на Турция. Жертвите растат и това води до вътрешно недоволство в Турция.
Реално Ердоган нападна Европа, не с конвенционални оръжия, а с мигрантския поток. Не знам защо никой още не казва, че Европа е във война с Анкара. Това каза пред bTV журналистът Стефан Солаков, който коментира темата за бежанската криза заради военните действия в Сирия.

"Русия си мълчи тактично и цялата тежест на мигрантската криза трябва да бъде поета от Европа. Ердоган е един националосманист и иска да върне териториите на Османската империя. Лошото е, че в Европа никой не реагира и не казва дума на Ердоган. Виждате, че всички бежанци, които са разпитвани, отговарят, че си работят като обикновени граждани и не стоят по бежански лагери. Това означава, че миалиардите, които ЕС отпуска на Анкара, отиват за нещо друго", разкри Солаков.

България трябва да използва своите добри отношения с Турция. Реджеп Ердоган се прави на жесток, но със сигурност разбира от дипломация. Ако днес Бойко Борисов му обясни, че Европа ще затвори границите си за турските стоки и тирове, Ердоган ще разбере и турската армия веднага ще прибере мигрантите", коментира журналистът предстоящата тази вечер среща между българския премиер Бойко Борисов и Реджеп Ердоган.

"В момента Гърция е подложена на удар и ние трябва да бъдем солидарни с тях. В България навремето направихме една добра кампания, че в лагерите тук е ужасно, че българските власти не издават разрешителни, че мигрантите не са посрещани добре и тн. Това според мен също казва влияние да има нулев мигрантски натиск по нашата граница. Мигрантите си предават от уста на уста тази информация и избягват България. За мен изходите са два - или Европа да продължи да плаща, или да започне да се държи провокативно като Ердоган. Довечера Борисов трябва приятелски да обясни на Тайпи, както той го нарича, че Европа ще спре да внася турски стоки и всичко това ще рефлектира върху турската икономика", посочи Стефан Солаков.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!