Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И Караянчева отива на Шипка, въпреки отмяната на официалните тържества

big_big_00087a752

Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай 3 март, заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“, и отправени запитвания от медии, ви информираме, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на парламента ще се съобрази с предписанията на Националния оперативен щаб и с програмата на Областната администрация – Стара Загора.

Цвета Караянчева ще поднесе цветя на Паметника на свободата. По-рано тя ще присъства и на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“.

По-рано от прессекретариата на президента Румен Радев обявиха, че той ще участва в отбелязването на националния празник, въпреки че официалните тържества бяха отменени.

Държавният глава ще поднесе цветя на Паметника на свободата и ще отправи приветствие по случай 3 март. Той ще присъства и на молебена в храма „Рождество Христово“ в Шипка.

По всичко изглежда обаче, че двамата няма да бъдат рамо до рамо и да се засекат по едно и също време на върха… Не е ясно обаче дали Караянчева няма да бъде освиркана, когато и да се появи.

Въпреки забраната, Радев се качва на връх Шипка за 3 март, ще отправи приветствие!

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!