Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проговориха менте милионери от „Национална лотария”

Проговориха менте милионери от „Национална лотария”

Крупни измами за милиони левове е извършвала хазартната игра на Васил Божков „Национална лотария”, стана ясно от изява на двама спечелили по 1 милион лева, в предаването „120 минути” по Би Ти Ви.

Екатерина Димитрова от бургаското село Константиново, която през есента на 2019 г. бе показана по телевизията като спечелила 1 милион лева от играта „Императорски кръстословици”, призна в ефир, че е взела много по-малко пари от обявената печалба. От разказа на жената стана известно, че мениджърите на хазартната игра са й обяснили, че ще прибира печалбата си в продължение на 20 години, като са й платили едва 200 000 лева първоначално.

Екатерина Димитрова е взела само малка част от милиона, който спечели. Снимки: тв екран

„Казаха ми, че в следващите 20 години ще получавам по 40 000 лева на година. Аз не бях съгласна, но ми казаха, че такива са условията и изискванията на Комисията по хазарта”, призна Екатерина Димитрова.

В положението на Екатерина са поне 20 човека, обявени за милионери от "Национална лотария"

Друг обявен за милионер – Димитър Мияров, разказа, че е взел само 240 000 лева от спечелените от него 1 милион лева. Той зададе въпроса как е било допуснато „Национална лотария” да има 10-годишен лиценз, а да обявява, че ще изплаща печалби за срок от 20 години. Според думите на измамените от „Национална лотария”, в тяхното положение са още над 20 човека.

Димитър Мияров първо пи шампанско, а сега - студена вода от "Национална лотария".

На фона на измамите с печелившите от лотарията, хазартната игра, която вече е извън закона, обяви приход от събрани залози в размер на 1,5 милиарда лева за 2019 г.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!