Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов: България може да приеме бежанци, но само 40 000

Бойко Борисов в разговор с Ангела Меркел е заявил, че България в момента може да приеме около 40 000 бежанци, ако кризата в Турция се разрастне, коментират немските медии и добавят, че ако до сряда проблема не е решен България ще отвори границата си, но мигрантите ще бъдат настанени в центрове, като в момента дори се подготвял и нов до Елхово.

Гърция за момента твърдо устоява позицията си, че няма да допусне нито един мигрант от Турция на собствената си територия и след като Меркел толкова настоявала за човешко отношение към бежанците, можела да им прати самолети в Истанбул и да си ги прибере в Германия да си се грижи за тях.

Припомняме, че турският външен министър заяви тази сутрин, че към Европа са тръгнали над 76 хиляди човека, така излиза, че Борисов вече се е съгласил да приеме повече от половината в България.

Самият той вчера пред медиите в Пловдив заяви, че му е мъчно за мигрантите, които лежали като кучета в калта, но едва сега става ясно, че му е станало мъчно след като е бил разговарял вече с Ангела Меркел и тя му е настоявала да отворим границите и приютим бежанците от Турция.

Захариева: „Ако напрежението на границата ескалира ще приемем до 40 000 мигранти“

източник: https://www.xaknews.com

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!