Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мария Габриел: България трябва да приеме всички бежанци защото сме европейци

Българската еврокомисарка Мария Габриел изказа загриженост по повод ситуацията на българската граница с Турция и призова Бойко Борисов и правителството на България да покажат хуманност.

Според Габриел това което в момента се случва на границата между България и Турция е акт на нечовешко отношение от страна на Русия към страдащите мигранти в Турция, които Реджеп Ердоган е пуснал към Европа, защото се боял от руско нашествие в лагерите в които в момента както знаем има повече от 3,6 милиона човека.

България трябва да покаже на всички, че в момента имаме решение на поредната криза в световен мащаб предизвикана от Путин и да отворим границите си за всички, които в момента се нуждаят от помощ.

На границата има жени с малки деца без храна, без пари, без дрехи, които се нуждаят от помощ, затова България трябва да покаже отново хуманността си и да приемем всички в лагерите ни, които в момента седят както знаем празни. Ще настоявам това да се случи още днес, написа още Мария Габриел и много се надявала премиерът на България, Бойко Борисов да прояви загриженост и разбиране към тези страдащи хора.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!