Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турските власти използват сълзотворен газ срещу мигрантите, за да ги насочват към гръцката граница – към българската и сълзотворен газ не помага

Нито един мигрант не иска да остане в България. Казват, че сме по-зле дори от тях

Гръцка ТВ: Турция със сълзотворен газ гони бежанците към границата

Има информации, че турските власти използват сълзотворен газ срещу мигрантите, за да ги насочват към гръцката граница, съобщава телевизия "Скай".

На границата са се събрали около 4000 мигранти, като има опасения, че броят им ще нарасне. Телевизията цитира и сведения, според които турските власти съдействат с транспорт на мигрантите да търсят уязвими места по граничната линия, за да я пресекат, съобщава БТА.

В района на гръцко-турската граница министърът на защитата на гражданите Михалис Хрисохоидис заяви, че хилядите мигранти са се събрали край границата, защото Турция ги гони и ги използва. "Искаме да изпратим във всички посоки посланието, че няма да оставим да премине никой без законни документи за пътуване", каза Хрисохоидис.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу публикува в профила си в туитър снимка от сблъсъците между мигрантите и гръцката полиция с коментар: "Вижте кой ни наставлява по въпросите на международното право! Те безсрамно използват сълзотворен газ срещу хиляди беззащитни хора, струпани пред вратите им. Ние нямаме задължение да спираме хора да напуснат страната ни, но Гърция има дълг да ги третира като човешки същества!"

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!