Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов спасява мегадлъжник на НАП с народни пари, незаконно е в ЕС

По решение на министър-председателя Бойко Борисов и правителството, държавата, т.е.данъкоплатците, т.е. всички ние, ще поемем разпространението на вестници, както и ЗАГУБИТЕ от него. В ЕС това е незаконна и забранена практика. Нарича се държавна помощ. И се глобява със стотици милиони лева. Стъпката се налага поради фалита на веригата Лафка, която досега е държала 90% от сектора. Държавата ще изземе и този частен бизнес. И ще стане не просто участник, а монополист на пазара, което също не е законно.При това ще подари проценти от отстъпката на частните издатели спрямо по-високите досега, вземани от дилъра, от което ще губи. С ясното съзнание, че разпространението явно и досега не е било изгодно за частния оператор. Правителството с гордост рапортува, че ще дотира частния издателски бизнес. При дясно управление. Поискахме информация от НАП колко точно милиона дължи в момента издателят на 24 часа, тъй като според потвърждение, което имахме преди 3 години от тогавашната шефка на НАП – София, ставаше въпрос за 13 млн. лв., обезпезпечени с търговска марка, оценена незнайно от кого. 

Сега не получихме отговор. Вместо да блокира сметки и да направи опит да прибере поне малка част от дължимото, държавата ще налива още пари на един от най-некоректните длъжници в страната.

Разбира се, това решение се обяснява с тежката комуникационна криза, в която изпадна правителството в последно време поради поредицата от неадекватни решения, с които взривяват обществото почти всеки ден. На практика властта си купува платените вестници с парите на данъкоплатците, коментират читателите. Свобода на словото ли?

Министърът на транспорта Росен Желязков, който поема ресора, коментира пред 19: “Ще има пробен срок от 2 месеца, през който ще направим баланса приходи-разходи, след което ще преценим. Важно е да няма прекъсване тази неделя“. Напомняме, че в неделя излиза в. 24 часа. Труд е до събота.

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!