Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Какви реформи направи БСП за 100 години? Проф. Искра Баева: Какви 100 години управление на БСП?! С тези на БКП едва достигат 53 години

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

„Не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление. Ако е било лесно, вие да сте въвели тол системата“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към депутатите от левицата по време на днешното му изслушване в парламента за въвеждането системата за таксуване на база изминато разстояние.

---

Премиерът Бойко Борисов още в битността си на главен секретар на МВР се отличаваше от останалите политици с цветистия си език, който радваше хората и журналистите. Това беше и е едно от най-ярките му качества – ясно, разбираемо и убедително да обяснява и убеждава хората колко е прав за всичко.

И той така привикна с подкрепата на хората, че започна все по-често и по-често да говори неистини (меката дума за лъжа), когато иска да похвали своето уникално управление. Така например се оказа, че именно той възражда индустриализирана България от преди 1944 г. (?!?), че в България под управлението му никнат завод до завода (само дето не произвеждаме крайни продукти), че в страната се завръщат повече хора, отколкото я напускат (данните показват обратното).

Това говорене се оказа успешно в печеленето на обществено влияние, но с времето все повече излиза от контрол. Ето няколко примера от последните дни.

В един от коментарите си за незаконното подслушване на президента Румен Радев, Борисов избухна – „А когато вашата партия ме подслушваше в тоалетната?”. Всеки можеше да се запита как една опозиционна партия е подслушвала премиера, под чийто контрол са службите. Но никой не го направи.

Буквално преди четири дни Борисов обясни напускането на стотици хиляди българи през последните три десетилетия на първо място с „тежкия комунистически режим”. Но някак си пропусна да спомене, че и той е бил част от въпросния комунистически режим, а не борец срещу него. Но никой не реагира.

Днес в Народното събрание, където трябваше да обясни поредното отлагане на тол-системата, той се оправда със 100-годишното управление на въпросната опозиционна партия БСП. Вероятно имаше предвид управлението не на БСП, а на БКП. Но отново това твърдение е твърде далеч от истината.

Как 45-те години управление на БКП от 1944 до 1989 г. станаха 100? Да, към тях може да добавим двете правителства на Луканов (от февруари до ноември 1990 г.), правителството на Жан Виденов (от януари 1995 до февруари 1997 г.), правителството на Сергей Станишев, макар и с мандат на ДПС (2005-2009), както и правителството на безпартийния Пламен Орешарски с мандат отново на ДПС (от края на май 2013 до началото на август 2014 г.). И колко стават? С труд мога да ги докарам до 53 години. Но те според Бойко Борисов са 100 години управление на БСП!

Единственият въпрос, който заслужава да си зададем при тези лъжи от най-високо място е: Как свикнахме с тях?

Дали толкова претръпнахме към т.нар. фейк нюз, че вече не различаваме истина от лъжа, а когато се сблъскаме с някоя откровена лъжа, просто не ѝ обръщаме внимание? Защото това си е в реда на нещата.

Но не е ли дошло времето да помислим и за последиците от привикването към лъжите? 

Източник "24 май", заглавието е на Епицентър.бг

75% от ръководителите на дясно-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Източник/ци: http://epicenter.bg/

https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!