Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американец пипна коронавирус без да е пътувал, нито е имал контакт със заразен

амерcb5c707efce143b7a71a0996fc0ed3d0

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ съобщи, че е регистриран първия случай на коронавирус в страната при човек, който нито е имал контакт със заразени, нито е пътувал неотдавна, сигнализирайки по този начин за потенциално начало на разпространението на смъртоносния вирус в страната, предаде БНР.

CDC не знае как точно пациент от Калифорния се е заразил с вируса. Лицето е жител на окръг Солано и получава медицинска помощ в окръг Сакраменто. Пациентът не е имал съответна история на пътуване или излагане на друг пациент, заразен с вируса.

„Понастоящем не е известен източника на заразата. Възможно е това да е пример за разпространение на Covid-19 в дадена населен общност, което ще е първият подобен случай в Съединените щати“, предупреди Центърът за контрол и превенция на заболяванията.

По този начин общият брой на случаите с коронавирус в САЩ достигна 60, по-голямата част от които са хора, евакуирани от град Ухан в Китай, където беше първичното огнище на коронавируса, или които са били на борда на круизния кораб Diamond Princess, който беше поставен под карантина край бреговете на Япония.

Съобщението на CDC беше факт непосредствено след специалната пресконференция на американския президент Доналд Тръмп, на която той се опита да увери американската общественост, че рискът от епидемия от коронавирус в САЩ остава нисък, подчертавайки високото ниво на подготвеност за реакция при евентуално избухване на епидемия.

БНР

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!