Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Още утре мога да махна винетките и тол таксите, но без пари хубави пътища не стават

Още утре мога да махна винетките и тол таксите, без пари хубави пътища не стават!

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Александруполис, където има съвместно заседание на правителствата на България и Гърция.

Премиерът коментира така ситуацията от парламента, когато от БСП настояха утре той да дойде в пленарната зала. Премиерът заяви, че няма никакви притеснения да отиде утре в парламента по покана на БСП и да разясни всичко по темата с тол системата.  

Бойко Борисов подчерта, че без пари не може да има хубави пътища. 

Премиерът обаче изтъкна, че днес ДПС и патриотите са влезли в добра координация с БСП, за да го вкарат утре в парламента да се обяснява за тол таксите..

За упреците на Каракачанов по отношение на зрелищния арест на шефката на "Басейнова дирекция" в Пловдив, което предизвика гнева на ВМРО, Борисов отговори: "Не съм информиран за акциите на полицията и прокуратурата, разбрали сме се преди месеци, че професионалното ръководство си работи пряко с ВКП. Не искам и да знам, това казах на коалиционните партньори".

Тук в импровизирания брифинг пред медиите се намеси стоящият до премиера вицепремиер Каракачанов, който бе попитан какво са си говорили вчера на Коалиционния съвет: "Нямам навика да казвам какво сме си говорили с премиера Борисов".

Борисов обаче го прекъсна: "Малко си играем, затова им казвам за ДПС".  А пък вие преди седмица се прегърнахте с ДПС за гласуването на членовете на КРС, не му остана длъжен Каракачанов.

"Ние три четвърти от времето на Коалиционен съвет правихме сметки за пенсии, разделихме се приятелски, а после прочетох за ластиците", каза видимо раздразнен Борисов, визирайки вчерашните изявления на Каракачанов, че нещата в коалацията не вървят и това повече не може да търпи, и че един ластик като много се опъва, накрая ще се скъса.
Ами и аз казвам, че повече така не може да продължава, контрира Борисов.

Премиерът заяви, че изборът на едната дама за член на КРС, за която пък Валери Симеонов има възражения, ще бъде ревизиран и дори наредил за това на Дариткова.  А Каракачанов контрира "Това не е редно така да се прави, казал съм го вече".

Що се отнася за коалицията - ние имаме високи критерии един към друг, подчерта Борисов.

Той изтъкна доклада на ЕС, че България е икономически стабилна.
Борисов заяви, че България е решила проблема с миграцията, въпреки бунтовете и сега всички спят спокойно.

По темата с коронавируса премиерът заяви, че най-добрите специалисти, а не политици, са събрани в щаба срещу заболяването.  А на въпрос за доброволната карантина от 14 дни, за които няма болнични, той бе категоричен, че държавата не трябва нищо да поема на хора, които казват, че въпреки всичко заминават за рискови страни.

"Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът? Личните лекари решават. Сутринта гледах как един казва: „Аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция." Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака?", коментира Борисов.

„Държавата – това сме всички ние“, посочи той.

Според Борисов решение срещу коронавируса ще бъде намерено в най-скоро време, тъй като целият свят е поел ангажимент да се справи със заболяването.

Разкъсвана от война Сирия, има по-хубави пътища от “европейска” България

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!