Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за „Къщата в Барселона“

.
Лаура Кьовеши

БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за „Къщата в Барселона“ и разследването срщу Бойко Борисов за пране на пари в Испания. Това съобщиха официално от гражданското сдружение.

В сигнала е посочено: ''На 21.02.2020г. БОЕЦ сезирахме и Върховна касационна прокуратура, както и главният прокурор на Република България за казуса. До момента няма отговор и реакция, което е категорично потвърждение, че българските институции и прокуратура заради своята зависимост от изпълнителната власт са неспособни да проведат обективно разследване по този казус.

Вместо да разследват данните за пране на пари и корупция, усилията и репресиите на българските служби са насочени срещу вносителите на сигнала и журналистите разкрили престъпните схеми.

БОЕЦ се обръщаме към Европейската комисия с настояване за насрочване на среща в Брюксел между представители на БОЕЦ и членове на Комисията, на която да представим документи и допълнителни материали по тази и други важни теми, за които сме уведомили ЕК с наши сигнали. Очакваме и бърз отговор и реакция.

БОЕЦ изразяваме и потвърждаваме своето желание и готовност и за среща с ръководителят на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши. Ще представим документи и наши разкрития за източени над 8 милиарда евро ДДС. Ще предоставим допълнителни сигнали за опорочената и незаконосъобразна процедура по избор на главен прокурор на България проведена през 2019г. Както и данни за престъпната дейност на новоназначеният главен прокурор Иван Гешев във връзка с неговото участие, като прокурор по делото „Недосегаемите” за финансови и данъчни измами, допълват от организацията.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!