Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Кабинетът умишлено е подправил данните за икономическия растеж

.
Корнелия Нинова

Кабинета ”Борисов” е подправил данните за икономическия растеж. В доклад на БНБ се отчита грешка в статистиката за 2019 г. Грешката е над 4 милиарда. Реалният растеж не е 3,5, както твръди правтиелството, а между 0,5 и 1. Това е категорично потвърдено и от БНБ.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по бТВ. Извикахме експерти, оказа се, че има грешни данни подадени от митниците. Това се потвърди и от БНБ и от други експерти, които вярвам, че ще потвърдят това което казаха пред нас, заяви още Нинова. По думите й данните са подправени съзнателно, за да бъде заблудена Европа за икономическия растеж на страната ни.

В отговор на въпрос дали БСП има пръст в скандала с разследването за прането на пари и къщата в Барселона, в който е замесено името на премиера Бойко Борисов, Нинова заяви, че това не е „претопляне на стара манджа“, както го определиха редица коментатори. По думите й в скандала с къщата в Барселона и чисто нов момент. Новото е, че има разследване и това бе потвърдено от полицията в Каталуния, както и че реално е замесено името на премиер от държава-член на ЕС в скандал с пране на пари.

На въпрос какви са рисковете и опасностите от този прекия избор на лидер на БСП Нинова отговори, че има няколко важни моменти. Първия е списъците на хората, които имат право да гласуват. В момента събираме актуалните данни от края на миналата година. Все още процесът на преброяване не е приключил и не можем да кажем колко хора могат да гласуват за избор на лидер на партията.

Цифрата която се тиражира бе спомената от Кирил Добрев, като това е негова прогноза.

От 297 общински организации имаме пристигнали списъци само от 175 , заради което нямаме окончателния брой хора. Ако са гласували 51% от хората, които са в тези списъци, ще има избор на нов председател, ако не се постигне такава активност, ще има вътрешна криза, обясни Нинова. По думите й сега е моментът да бъдат изчистени разногласията. "Има номинации, всеки е добре дошъл на състезанието", допълни тя.

Не сме в конфликт с Кирил Добрев, той е кандидат за председател. Има слухове, че имаме договорка между нас, но това не е вярно. Това е състезание между нас.

На въпрос защо се преценява, че кабинетът на Борисов управлява кризи, Нинова отговори, че реално той  не може да ги управлява, защото той ги създава. Според изчисления на БСП по два пъти на месеци има скандали и кризи. Лидерът на левицата изброи някои от скандалите, разтресли държавата.

Като такава сериозна криза Нинова посочи и протестите срещу винетките на хората от населените места около София. Според нея професионалното решение на проблема е Борисов да отмени решението на Министерски съвет, с което се определят пътищата по които се изискват винетки.

Свободна Европа: Цифрите показват, че все повече българи напускат България и все повече намаляваме

Правителството в паника: Видеозапис на Божков ще уличи Борисов в огромна корупция!

Ще опраска ли Васил Божков, компанията плюс премиера с едни записи за един рекет и малко наркотрафик?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!