Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Собственикът на къщата в Барселона лъже, че Б.Йовчева е била наемателка, тя затвори бутика си на главната

В деня, в който испанските вестници Периодико, Насионал, държавната информационна агенция ЕФЕ, брюкселските сайтове EurActiv,EUObserver, цитираха своята полиция и антикорупционната служба на страната за разследване на пране на пари, водено срещу група, покрай която те проверяват и българския премиер Борисов, централната фигура в скандала Борислава Йотова затвори своя споменат в публикациите бутик на Ермано Шервино на най-скъпия търговски проспект в Барселона – Паседж де Грасия.

Полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство. "По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов и дали той има отношение към "международна схема за пране на пари", пише Сега.    

 „Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен“, казва пред медиите служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка  Ermanno Scervino.

Според прокуратурата и полицията в Барселона разследването е показало сериозно несъответствие в неоходимите и наличните за съществуването на бутика суми. Напомняме, че същите органи не мигнаха пред славата на Лео Меси в този град и щяха да го вкарат в затвора за подобни прегрешения, ако не си беше платил многомилионната глоба.

Междувременно соченият в разследването на Ел Периодико като основен акционер във фирмата Numin Invest SL   Александър Чаушев обяви пред в. 24 часа, че луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем.

Това обаче не е вярно: „Александър Чаушев НЕ Е давал под наем къщата на Мис Бикини, защото тя е апортирана в капитала на фирма, а той не се явява управител на фирмата и не може да се разпорежда с имуществото“, разкри главният редактор на разследващия сайт Биволъ Атанас Чобанов.

Интересен факт е, че той и Периодико преди броени дни получиха престижна международна награда за разследваща журналистика.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!