Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПРИВАТИЗАТОРЪТ В ЧЕРНО

Изумена съм от интервюто на Иван Костов днес. Вместо ясни и точни отговори какво се е случило с приватизацията по негово време, чухме безсъдържателни слова със заключението по повод обвиненията на професор Ханке „Пък вие защо биете н…е!”. Недоумявам как възрастен човек и то политик може да отговори на такива потресаващи и сериозни обвинения в корупция, че професорът бил обиден, че не го наричали „баща на валутния борд”. Дори по българските стандарти е много ниско.

Проблемът е, че никой никога не потърси отговорност от Костов и правителството му за дивата приватизация /а и реституция/, при която се срина икономиката на България. Каква беше схемата /достатъчно разговори на видни седе- и одесари съм слушала лично, така че инфото е от първа ръка/: създават се умишлено дългове на печелившо предприятие и счетоводно се докарва до фалит и задлъжнялост.

Това е предпоставка да се включи в списъка за приватизиране, като цената обикновено беше в компенсаторки /които видните демократи изкупуваха за стотинки от наивните българи/, или срещу жълти стотинки с уговорката за покриване на дългове. Така се приватизираха гигантите на българската индустрия. „Видахим”, „Кремиковци”, „Балкан”, „Ален мак”, „Корабостроителен завод” и т.н. И странно как всички нови собственици все бяха приближени или свързани по някакъв начин с правителството и управляващото мнозинство от ОДС. Не че и БСП не си взеха лъвски пай, затова и 30 години си мълчат. Най-лесно мълчанието се осигурява с кокал в устата!

И да припомним основното провинение на Костов – приватизацията на БГА „БАЛКАН”. С тази приватизация останахме без национален превозвач, полетите намаляха наполовина, а 1000 души квалифициран и опитен персонал останаха без работа. Заради Гад от Израел. Гад Зееви! Един от мошениците по света, както се разбра в последствие. И Костов се опитва да ни убеди, че тази голяма сделка е минала, без неговата благословия. Аз си спомням как ни убеждаваше от телевизора колко е изгодно да разпродадем всичко и че частниците ще стопанисват по-добре имуществото. Видяхме – всичко отиде за скрап, а руините на работещите някога заводи още стърчат из земята ни.

Приватизацията мина на тъмно и беше решена в черно. Също като теб. Не лицето ти, душата ти! Която не се посвени да остави милиони българи на мизерията и да окраде изграденото от българския народ!
Това интервю е откровена и престъпна наглост. Ние не сме теменужки, Костов! Ние сме мислещи хора. Това, че заедно с агент Виктор се бяхте сдушили и съсипахте държавата, всички го знаем. Защо също не отговориш защо докато беше премиер, всички фирми и държавни предприятия, че и общини бяха длъжни да даряват на фондацията на жена ти „Бъдеще за България”?
Не лъжи. Има живи свидетели. И все някога ще дойде и възмездието.

Елена Гунчева – „Шести Септември”

Костов: Чакам извинение от българското общество, набедиха ме, че съм взел 50% от приватизацията

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!