Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекинската Олимпиада - Берлинска Олимпиада?

Адвокат Гао Жишенг със семейството си преди ареста му. (Epoch Times)

Hu Jia, Специално за Epoch Times

Пекински полицаи разкриват през 2004 г., че заповедите за тогавашното яростно потушаване на мероприятията по възпоменаване събитията на площад Тянанмен са дошли директно от президента на Пекинския организационен комитет за Олимпиада 2008 г. Лиу Чи (Liu Qi), който е и секретар на Пекинския градски комитет на партията. Най-безцеремонното потъпкване на човешките права в Китай продължава и днес, дори на 1,5 км разстояние от Олимпийския стадион в Пекин.

Адвокатът Гао Жишенг, известен с прозвището "Съвестта на китайските адвокати" (Epoch Times)

Вечерта на 2 юни 2007 г. неочаквано получих телефонно обаждане от адвоката Гао Жишенг*  (Gao Zhisheng), който ми каза, че е бил пребит от пекинската полиция. Той бе пребит от същия полицай, нанесъл побой на съпругата му Ген Хе (Geng He) на 24 ноември 2006 г. Инцидентът станал, когато адвокат Гао го запитал за нападението над съпругата му.

Миналата година бруталните действия от страна на пекинската полиция над Ген Хе –(която е) жена – бяха вече достатъчно шокиращи. Въпреки това, днес същият нападател е нападнал незаконно адвокат на човешките права, намиращ се под наблюдението от китайската комунистическа партия (ККП). Тези постъпки излагат на показ бруталността на пекинската полиция.

Адвокат Гао е привърженик на принципите за ненасилие. Като съпруг, той е имал основания да отправи въпроси към нападателя. Освен това е имал правото да поиска извинение от него и дори да го даде под съд за нелегалните му действия. Но едрият, груб полицай бил неотстъпчив и безразсъден, и го ударил право в лицето, в присъствието на четиримата свои съучастници. Много минувачи и хора от квартала също станали свидетели на инцидента. Адвокат Гао се прибрал у дома си  с треперещо от побоя тяло. Това е първият път, когато той бива бит от полицията след освобождаването си на 22 декември 2006 г..   

Полицаят Сун Ди (Sun Di) от полицейското управление в Пекин отговаря за наблюдението на Гао и семейството му и издава заповедите за малтретиранията и жестоките побоища над съпругата и семейството му, докато Гао е в ареста. Поредното жестоко нападение над Гао е отново инициирано от Сун Ди.

Семейството на Гао живее близо до източния вход на Олимпийския стадион в Пекин, известен още като ‘птичето гнездо’, намиращо се на по-малко от 1,5 км. разстояние от главните писти и игрища.

През последните няколко години членове на Международния олимпийски комитет са посещавали многократно стадиона, за да инспектират прогреса на строителния процес. Дали обаче те знаят, че в рамките на петте пръстена, символ на Олимпийските игри, китайската комунистическа партия преследва собствените си граждани и активисти на човешките права, използвайки фашистки способи?

Дали ККП възнамерява да превърне Олимпийските игри в Пекин в следващата Берлинска олимпиада (1936 г.), превръщайки я в най-мрачната и противна Олимпиада в историята?

През 2004 г., на 15-та годишнината от избиванията на площад Тянанмен на 4 юни 1989 г., полицаи в Пекин разкриха, че заповедите за яростното потушаване на мероприятията по възпоменание на събитията на площад Тянанмен същата година са дошли директно от президента на Пекинския организационен комитет за Олимпиадата в 2008 г. Лиу Чи (Liu Qi). Лиу е и секретар на Пекинския градски комитет на ККП.

Така, че на него ще му е трудно да се измъкне от отговорността за силно зачестилите напоследък жестоки мерки за затягане на реда в Пекин. Тази отговорност се споделя и от секретаря на пекинската полиция и Правен комитет, както и от началника на полицейското управление в Пекин.

Написано на деветия ден от нелегалния домашен арест и 432 дни преди началото на Олимпийските игри в Пекин.

---------

*Гао Жишенг е един от десетте най-добри адвокати на Китай, според оценката на тамошното Министерство на Правосъдието. Той посвещава своята кариера на защитаване на политически дисиденти, религиозни активисти и обикновени граждани, разкривайки на обществеността  ужасяващите зверства на правителството към собствените му граждани. Заради това той и семейството му биват преследвани от китайската комунистическа партия.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!