Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горанов закова: Не е вярно, че ще обеднеем с приемането на еврото – НО за вас не може да гарантира

"Няма нищо страшно в приемането на еврото от България", заяви пред Диана Найденова и рубриката ѝ „Карай направо"  по Нова телевизия министърът на финансите Владислав Горанов.

Той категорично отрече страната ни да обеднее, ако приемем еврото. Коментарът му е във връзка с твърдението за Португалия. Горанов обясни, че всеки, който иска може да провери, че това не се е случило. 

"Не е вярно, че ще обеднеем с приемането на еврото", подчерта той. Повод бяха твърденията на президента Румен Радев, че Португалия е обедняла след като приела общоевропейската валута. Нито една държава, която се е присъединила към еврото, не е обедняла заради него. Напротив – в последно присъединилите се държави веднага се забеляза рязко подобряване на икономическото състояние на тези държави, каза Горанов. И обясни, че това е логично, защото в само приемане в клуба на еврото е атестат за качеството на управление и за икономическата и финансова система на държавата.

Прав е премиерът да иска пълен консенсус в обществото преди да влезем в чакалнята на еврото, каза още Горанов. Не можем да носим политическата отговорност за правилните решения, ако нямаме консенсус в обществото, категоричен бе той. Горанов смята, че ако има консенсус политиците от различни партии трябва заедно да обясняват ползите от еврозоната.

„За да няма страхове, трябва политиците да обясняват, а медиите да не допускат да се говорят глупости“, заяви Горанов. По думите му референдум по темата, подписи за какъвто събира „Воля”, няма да допринесе с нищо, докато хората не са достатъчно информирани.

Обикновените хора се притесняват именно по причина, че тези които в момента развяват знамената като депутата Румен Гечев, направиха така, че преди да има валутен борд, левът рязко се обезцени. Именно поради страховете, с които в момента продължават да се манипулират българските граждани, си струва да продължи дебатът за еврото, каза Горанов.

Ние сме тръгнали към еврото, в момента, в който сме тръгнали към ЕС. Няма причина за притеснения, обобщи той. И припомни, че не само промените в законодателството, но и ясният мандат от парламента, сочат че България ще се присъедини към еврото по сегашния курс. 

„Карай направо” с Диана Найденова се връща в ефира на NOVA тази вечер. В колата след Новините в 19 ч., ще видим министъра на финансите Владислав Горанов.

Горанов ни успокой: Държавата им се развивала изключително успешно. Доходите им растели с двуцифрени размери – А как е вашата държава? Как са ви доходите?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!