Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Караянчева: Притеснявам се Радев да не доведе на Шипка хората от паметника на Левски

караянчева

Разделението, за което президентът работи в продължение на три години, при паметника на Васил Левски в София обра своите плодове.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Сутрешния блок на БНТ. По думите ѝ, една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала. “Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук”, каза още Караянчева.

“Не беше уместно да се прави това шествие в този ден – това разделение…едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов”, заяви пред БНТ председателката на Народното събрание.

“Вижте – снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите”, коментира Караянчева.

ПРед БНТ тя заяви още, че управляващото мнозинство е стабилно. “Държавата се развива – ние сме на трето място по икономически ръст, средната заплата се вдигна 6-7 пъти, минималната пенсия, минималната заплата – от 240 отиде на 610 лв. Всяка Коледа и Великден има добавки за пенсионерите. Държавата прави каквото може”, каза Цвета Караянчева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!