Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ШАШКАНИЦА – Какво да я правим тая новина? Не, не може без нея. Не може испанците да го напишат, а ние да се правим на "Работническо дело"

Мартин Карбовски

Напрежение в редакциите. Хората седят и чакат. Питат се с очи дали това може да се напише. Да се каже.

Ние го знаехме, ама...оправдания вървят. Шегички в редакциите. Шашкат се журналистите. Имаме тема, която не знаем как да напишем. От кой ъгъл да я погледнем. Кого да поканим да я коментира.

Най-добре е да се измъкнем с два коментара. Единият коментар е, че има нещо в ТАЯ НОВИНА. Другият коментар е категоричен - че няма такава новина.

ШАШКАНИЦА. Достойнството на повечето хора в редакцията се гърчи. Редакционни червейчета. Хора, които се държат надуто, като цепелини се оглеждат. Как да слъжем някак, как. Как да напишем това, което вече няколко години минава за фалшива новина. Ама днес испанците са го написали. Хм. Ебаси. Чакай да питам.

Какво да я правим тая новина? Не, не може без нея. Не може испанците да го напишат, а ние да се правим на "Работническо дело". Ние наистина вече много приличаме на "Работническо дело". Някой знае ли какво е "Работническо дело"? Никой?! Ама всички знаем как да се борим за правата на жените, нали? Хубаво.

Ма к'во да правим, чака ни брой за печатане... казвайте...

Най-добре да поканим ДЕЖУРНИТЕ ЛАЙНОМЕТИ. Дето мятат правилната линия. Но обикновено от тях остава само едно имиджово говно. Шитбомби. Така ги наричат в редакциите. Хората, абонирани за интервюта. Разрешените гости. Дрънкала, които лъжат и подриват всеки рейтинг. Вождове на партийни ултраси. Хора на чужди разузнавания. Бивши президенти, които следват правата линия като пребоядисани трамваи. Да! Тоя бившия го гледат много. Щото е много тъп. Кой още?

Продавачи на политически тапети, всички асортименти. Поканете Спас! Той преди е писал стихове за партията. Пише и сега. Ма за другата партия. Такива хора ще поканим, докато мине бурята. Къде е Антон? Той ще оправи работата, кажи само на водещия да не го пита за шайката. Ма той, водещият и без това не знае нищо за тая книга. Каква книга? Някой тука чел ли е книга??!

Или най-добре да направим смразяващи репортажи. За две катастрофи в Добрич. Без жертви. От мястото на събитието. Ще покажем счупени стъкла по асфалта. Ще разсеем публиката. Ми днес едно дете го удари трамвай, няма опасност за живота му, от мястото на събитието предава госпожица Безсловесна Ноуъпиниън. Новата колежка, женена е за некъв англичанин.

Това видяхте ли го? Да, видяхме го. Ама, докато не го публикува някой испанец - то е фалшива новина. Борим се, знаете с фалшивите новини.

Деебатъпитеиспанци. Редакционният рахат е нарушен. Шашкайте се. Като проститутки, когато пристигне патрулката. Проститутката знае, че няма кой да я уволни от професията проститутка. Ама е неприятно, ако дойде испанската патрулка.

Айде, че трябва да си затваряте броя, да не ви преча.

Чуй истината от противника: Идва буря!

Всички на амбразурата?

Руска връзка след руска връзка! Захариева: Не може да нямам съмнения за руска връзка в информацията в „Периодико“

Председателят на Младежи ГЕРБ: Борисов се ползва с безупречна репутация и висок авторитет, скълъпени истории за няколко копейки не променят това

Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, не на Бойко! – И момата също?

В "Кауфланд" се хванаха за главата: Баби и дядовци крадат луканка и кашкавал – Учили се от управляващите на УСВОЯВАНЕ?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!