Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Световен доклад: България е най-лошото място в ЕС за раждане на дете... но то и децата на елита са повечето в чужбина

В ново изследване на Световната здравна организация, Unicef ​​и медицинско списание The Lancet бяха разкрити 10-те най-лоши държави в ЕС за раждане на дете. Първо място в списъка заема България. Страната ни е най-лошото място за раждане на дете в ЕС и на 45-то място в световната ранглиста като цяло. Докладът посочва, че в България има 156% излишни емисии на CO2 спрямо целите за 2030 г., пише yahoo news.

Второто място е отредено на Литва, следвана от Латвия, Полша и Гърция. Шесто място е за Словакия, въпреки че е класифицирана като страна с висок доход. Седма е Унгария, осмо място за Хърватия, а девето и десето са съответно за Естония и Италия.

Докладът, който сравнява факторите, включително здравето, образованието и храненето в глобален индекс от 180 държави, казва, че нито една държава не защитава адекватно здравето на децата.

Изследването се казва “Бъдеще за децата на света?” и в него се посочва, че прекомерните емисии на въглерод, особено от по-заможните страни, заплашват бъдещето на всички деца.

Индексът показва, че най-добрите шансове за оцеляване и благополучие имат младежите в Норвегия, Република Корея и Холандия, докато Великобритания е на 10 място.

Децата в Централноафриканска република, Чад, Сомалия, Нигер и Мали са изправени пред най-лошите коефициенти.

Докладът също подчертава заплахата за децата от „вредния“ маркетинг, като казва, че данните показват, че децата в някои страни виждат до 30 000 реклами по телевизията за една година.

Авторите му заявяват, че увеличаването на затлъстяването в детска възраст, което те свързват с маркетинг на нежелана храна и сладки напитки, има “сериозни индивидуални и обществени разходи”.

За да защити младежите по целия свят, докладът призовава за ново глобално движение, водено от и за деца.

Препоръките му включват спешно спиране на емисиите на CO2, включване на гласовете на децата в политическите решения и затягане на регулациите на „вредния“ търговски маркетинг.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!