Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слънчевата система и Млечният път се разделят

Слънчевата система се движи в различна посока от останалата част на Млечния път, съобщи Ей Би Си, позовавайки се на американски учени.

Д-р Мерав Офър и колегите му от университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния установиха, че магнитното поле в междузвездното пространство движи Слънчевата система под ъгъл от 60 градуса до 90 градуса спрямо останалата галактика.

Причината е, че магнитното поле край нашата система не е паралелно на спиралите на галактиката, както е в останалите й части. В резултат Слънчевата система се е удължила. Учените са направили изводите си на базата на данни от двата космически апарата "Вояджър". Те са изчислили положението на Слънчевата система с компютърно моделиране.

За да измерят Слънчевата система, специалистите изучават районите където свършва влиянието на Слънцето и започва междузвездното пространство. Тази област се нарича хелиосфера.

Учените от университета "Джордж Мейсън" са моделирали областта, където хелиосерата се среща с магнитното поле на междузвездното пространство. Така се е получил неочакваният ъгъл.

Изучаването на тези области разкрива явления, които могат да достигнат и до Земята. БТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!