Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветеслава Гълъбова: Шефът на АПИ мачка достойнството си като каскет

.
Цветеслава Гълъбова

Слушах сутринта . И събира от девет кладенеца вода, за да не си подаде оставката, та поне нещичко от себе си като чест да спаси.

Видях му биографията и "експертизата". Не е точно като за шеф на пътна агенция, но това не означава, че е допустимо да бъде публично унижаван. Но, все пак основното си остава неговото решение да стои, мълчи и изпълнява. Както се казва в една приказка от модерния градски фолклор "ти си го избра". Да, така е, изборът дали да сме с гордо вдигната глава и да не позволяваме на никого, ама наистина никого, да ни унижава и тъпче, си е наш. Когато грешиш, си има начин да понесеш отговорност. И да те нарекат публично, с възможност да те види цял народ, "глашатай", след което да чуеш "свободен си" като заповед, не е начинът. Категорично.


От този разговор в студиото разбрах и друго. Шефът на АПИ не е информирал ПИСМЕНО г-жа министърката, че се очаква да има конфликтни точки. Само й бил казал. Ей заради това си има латинска сентенция - Verba volant, scripta manent! Ама кой да чете и да знае. Вижда се, че не е достатъчно да си верен като роб. Щото робите и ги продават, и ги убиват. Ако не физически, поне психически. Жалко...

Психиатърът Цветеслава Гълъбова, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!