Шефът на АПИ подаде жалба в прокуратурата срещу Бойко, че “го заставял да нарушава закона”

Бойко Борисов

Шефът на АПИ, който сутринта бе публично унизен от премиера, е подал жалба в прокуратурата. Това съобщиха от самата АПИ.

Георги Терзийски е уведомил държавното обвинение, че върху него е оказван огромен административен натиск от страна на първия министър, за това да нарушава закона. Според Терзийски, това е престъпление, и Главна прокуратура следва да вземе мерки.

Ето цялото писмо, публикуваме го без редакции:

До Главна Прокуратура на Република България

Уважаеми г-н Гешев,

На 19.02.2020 г. по време на заседание на Министерския съвет, на което присъствах, министър-председателят – г-н Бойко Методиев Борисов, публично ми нареди да не спазвам закона, и да предприема действия за нарушаването му. Думите му бяха и записани, и излъчени по националните медии. Г-н Борисов, като високопоставено длъжностно лице, заповяда да не се изисква ползването на винетки по пътища, за които законът казва да се ползват.

Съществуват ясни законови текстове, а също и постановление на Министерския съвет, което указва коя част от пътната мрежа следва да е с винетки. В изпълнение на закона, аз съм предприел съответните действия да се поставят съответните знаци и камери за заснемане на нарушителите. Но днес министър-председателят “устно” нареди законът да не се спазва. Разбираема е логиката на това. Гражданите не искат да плащат винетки вътре в градовете. Аз също съм за това винетките там да отпаднат. Но за да се промени въпросното положение, следва да се променят законът и постановлението, а не да бъда заставян да ги нарушавам. Министър-председателят няма право “устно” да променя закони и постановления, нито да заставя подчинените му длъжностни лица, да изпълняват подобни закононарушения. Той се отнесе и изключително грубо с мен, и унизи достойнството ми, което е утежняващо вината обстоятелство. Поради тази причина, подавам този сигнал до Вас, за да извършите проверка, и да предприемете съответните действия за защита на закона.

С уважение: Георги Терзийски

4udoslav

източник: https://4udoslav.writeas.com/shef-t-na-api-podade-zhalba-v-prokuraturata-sreshchu-boiko-che-go-zastavial-da

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...